Početna / DRUŠTVO / NAŠA HEROINA: Dr Milena Stojanović, pobedila Koronu i jedva čeka povratak u prve redove borbe protiv virusa u KC Niš
hotel bell

NAŠA HEROINA: Dr Milena Stojanović, pobedila Koronu i jedva čeka povratak u prve redove borbe protiv virusa u KC Niš

Ovih dana svedoci smo nadljudskih napora koje daju naši medicinari u borbi sa virusom COVID 19. Jedna od njih je i dr Milena Stojanović, anesteziolog Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

Na samom početku ove pandemije internetom su kružile slike njenog lica od vizira i maske , a ova hrabra doktorka poreklom iz Grdelice, inače i odbornica Skupštine grada Leskovca, ne krije da je celokupna ova situacija vezana za virus nepoznanica i da je to jedini način zaštite kako ne bi ugrozila svoj, zivot svojih bližnjih ali i pacijenta.

Ali uprkos zaštiti ova hrabra doktorka je bila pozitivna na Coronu i sada je trenutno u kućnom karantinu i jedva čeka kraj meseca da se vrati svojim radnim zadacima.

„Sve je dobro, prošla sam sa blažim oblikom virusa, vitaminskom terapijom i dve kutije hemomicina. Nažalost sada se svi mi i cela nacija bori sa nevidljivim neprijateljem. Celokupna ova situacija nas je zatekla i poremetila u redovnim aktivnostima koje obavljamo u sklopu našeg posla. Pacijenti su nam sada nabitniji, odnosno njihova i naša borba za život. Da li je lako… Nije! Rad u otežanim uslovima i borba koja je naizvesna svakako da utiče na psihu. Po četiri sata u „punoj ratnoj opremi“ od maski, nekoliko pari rukavica do skafandera, naočara…pa onda pauza, pa na poduto lice ponovo nazad stavljanje te iste maske. Ta bol i osećaj nelagode prođe kaka vidimo pacijente koji se osećaju bolje – ističe za Dnevnik Juga dr Stojanović.

U njenoj ličnoj borbi podršku preko vibera su joj pružali porodica i prijatelji, a Milena ističe da je jako bitna ta socijalna distanca koje bi svi trebalo da se pridržavamo, čak i sada kada su mere Vlade ublžene.

„Ja svoje roditelje nisam videla dva meseca, u stalnoj smo komunikaciji preko telefona ali fizički kontakt i poseta nikako. Ovo stalno pričam i njima, ali i svim vašim čitaocima želim da kažem da ovo nije kraj, da nam predstoji borba i da iako su ublažene mere bez zaštite ne idite nigde, jer tako čuvate i sebe i druge – zaključuje dr Milena Stojanović.

Pogledaj takodje

U Leskovcu ukinuta vanredna situacija uvedena zbog poplava

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović doneo je danas odluku o ukidanju Vanredne situacije uvedene zbog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *