hotel bell

NAŠA A GRČKA ZVEZDA: Nina Kallergi iz svog Leskovca kreće u osvajanje Srbije

Rođena je u Leskovcu, a od svoje devete godine živi na Kritu gde je i započela muzičku karijeru.

Zato je i na Kritu i u Leskovcu smatraju svojom. Možda je i najbolje reći da je Nina Kallergi i naša, i grčka zvezda.

Izuzetno je popularna na Kritu gde je udata za Grka Mariosa sa kojim ima i sina, već dobro poznata širom Grčke. Ipak, poziv iz rodnog grada i nastup pred “svojima” jesu poseban izazov ali i zadovoljstvo.

Najava gostovanja i organizacija “Grčke večeri” u prestižnom leskovačkom restoranu “Bell” bili su povod da se susretnemo i porazgovaramo sa Ninom i provedemo prijatno popodne u društvu njene porodice.

-Prelepo se osećam kada dođem u Leskovac. Ovde mi je majka, tu je rodbina, ovde sam odrasla i često me hvata nostalgija kada nisam u Leskovcu. Na Kritu živim od malena i osećam se kao kod kuće. Moj suprug je Krićanin, imamo sina dve i po godine, tako da se isto osećam i u Leskovcu i na Kritu. I tamo i ovde sam kao kod kuće – počinje priču o sebi za Dnevnik Juga Krićanka i Leskovčanka Nina Kallergi.

Nina Kallergi sa ocem Nenadom i suprugom Mariosom danas u Leskovcu

Popularna na Kritu i već poznata širom Grčke, sa zadovoljstvom uvek otpeva i neku od srpskih pesama poput Đurđevdana, Te noći kad umrem kad me ne bude …

-Volim da pevam i grčke i srpske pesme. Po mom naglasku ne mogu da prepoznaju da sam Srpkinja, ali kada čuju odakle sam uvek traže i poneku srpsku pesmu. Posebno im se dopadaju pesme koje imaju istu muziku, ali su ispevane i u Srbiji i to je svima posebno zanimljivo. Muzika je ta koja nas dodatno spaja.

Iz Leskovca kreće u svojevrsno osvajanje Srbije.

-Sve je otvoreno, ništa detaljno nismo planirali, ali provešćemo nekoliko meseci u Srbiji. Krećemo iz Leskovca, iz restorana “Bell” i planiram nastupe i u Beogradu, Novom Sadu i po celoj Srbiji.

Nina je u prethodnih godinu dana gostovala na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i oduševila sve svojim predivnim glasom.

Podrška porodice, pre svega oca Nenada je posebno važna.

-Tata je najveća podrška i da nije njega ne bi sve ovako bilo. Njegova ideja je bila da na neki način spojimo Grčku i Srbiju, a muzika je ta koja može da nas spoji i poveže – naglašava Nina.

Pred Grčko veče i nastup u restoranu “Bell” poručuje da ima malu tremu pred nastup u svom rodnom gradu.

-Ja se nadam da će u četvrtak biti lepo, da će svi koji dođu da Grčko veče moći da uživaju. Mislim da naši ljudi u Leskovcu nisu imali prilike da čuju i vide nešto ovakvo. Spremamo prelep repertoar, pre svega od grčkih pesama, ali i nekih srpsko – grčkih i grčko – srpskih obrada. Sigurna sam da će nam biti prelepo – ističe na kraju razgovora za Dnevnik Juga Nina Kallergi uz poziv sugrađanima na druženje u četvrtak u restoranu “Bell”.

Grčko veče u popularnom leskovačkom restoranu “Bell” biće organizovano u četvrtak 24. oktobra, a uz grčku muziku “na programu” su i specijaliteti grčke kuhinje.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *