Početna / KULTURA / Narodno pozorište Leskovac za predstojeću sezonu priprema čak četiri premijere
Dionis Restoran Leskovac

Narodno pozorište Leskovac za predstojeću sezonu priprema čak četiri premijere

U Narodnom pozorištu Leskovac danas je organizovana konferencija za medije povodom najave aktivnosti ove ustanove u narednom periodu.

„Nakon dužeg vremenskog perioda danas se nalazimo u Narodnom pozorištu, u jednoj od najvažnijih institucija kulture u našem gradu koja godinama unazad beleži zapažene rezultate. Posle epidemije korona virusa glumci se marljivo pripremaju za predstojeću sezonu. Na Leskovačkom letu će za mališane biti organizovana predstava „Mališa u zemlji knjiga“ a za nešto starije monodrama našeg direktora Dragana Bože Marjanovića „Made in Hollywood“. Iako za vreme vanrednog stanja zaposleni u Narodnom pozorištu nisu bili profesionalno angažovani oni su iskoristili ovaj period za renoviranje muške i ženske garderobe u vrednosti od 250.000 dinara, koje je Narodno pozorište izdvojilo iz sopstvenih sredstava. Ovim ulaganjem je uređen svaki kutak Leskovačkog pozorišta koje je 2014. godine dobilo novu zgradu u čiju je rekonstrukciju uloženo 64 miliona čime je ova institucija dobila izgled kakav zaslužuje – kazala je Marija Rajković pomoćnica gradonačelnika.

Direktor Narodnog pozorišta Leskovac, Dragan Marjanović najavio je nove predstave za predstojeću sezonu.

„Festival Joakim Vujić ove godine je trebao da bude održan u maju međutim zbog poznatih razloga nije i on je odložen za drugu polovinu septembra. Mi ove godine učestvujemo sa čak 2 predstave od sedam predstava u konkurenciji, što je zaista fantastičan uspeh. Zvanično počinjemo sa radom učešćem na kulturnom letu ove godine. Takođe ćemo se pripremati za novu sezonu. Ono što je već trebalo da izađe da nije bilo ove situacije su dve premijere „Uspavana lepotica“ jedna zanimljiva dečija predstava, druga predstava je trebalo da bude večernja predstava, komedija „Večera budala“. Iskoristićemo naredni period da pripremamo te predstave. To očekujemo u toku leta. A ono što nam predstoji nakon toga jeste naš redovni repertoar do septembra. Postoji mogućnost da pripremimo još dve predstave koje smo najavili – još jednu dečju predstavu „Frka oko brka“ i predstava „Hasanaginica“sa nekim gostojućim glumcima, koja bi trebalo da bude top projekat ove godine,“ – rekao je direktor Marjanović

Pogledaj takodje

Uhapšen osumnjičeni da je glavom udario žensku osobu u leskovačkom kafiću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu identifikovali su i uhapsili M. J. (1982) iz Leskovca …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *