Home / DRUŠTVO / Narodnjaci o “Roštiljijadi“ i najavljenim poskupljenjima
hotel bell

Narodnjaci o “Roštiljijadi“ i najavljenim poskupljenjima

Narodna stranka ponavlja da nije protiv “Roštiljijade“, koju smatra brendom Leskovca, ali jeste protiv forme u koju je ova značajna turistička organizacija prerasla.

Predsednik Gradskog odbora “narodnjaka“ Jovica Stanković, smatra da umesto velikih i skupih zvezda, priliku treba dati mladim bendovima i umetnicima, a da “Roštiljijada“ ponovo bude najlepši način za promociju Leskovca:

– Em što su skupe, em reklo bi se, “nedostojne“ ovako značajne manifestacije, koja je, nažalost, postala parada kiča i vašarište. S druge strane, način na koji su angažovane, nije u skladu sa zakonom, jer je ispravno najpre raspisati javnu nabavku ili tender, a ne prvo ugovoriti nastup, a potom to “ozakoniti“. Narodna stranka se i dalje protivi ideji da se “Roštiljijada“ održava u centru grada i naš ekspertski tim upravo radi na idejnom rešenju za njeno izmeštanje. Naravno, kada predlog bude gotov, imamo nameru da ga javno predstavimo i čujemo mišljenje kako gradskih institucija, tako i građana Leskovca.

Član Gradskog odbora, Dragan Stošić, ubeđen je da će nova poskupljenja itekako osiromašiti ionako skromne budžete građana:

– Građani Leskovca spadaju u najslabije plaćene u državi. Najavljena “nikad veća“ povećanja penzija i plata, u realnosti se neće ni osetiti, jer cene neprestano rastu, pa zarade neće moći da ih isprate. Za menje od godinu dana svinjsko meso je poskupelo za 100 posto i gotovo da nema proizvoda čija cena nije porasla. Kada u septembru poskupi struja za najavljenih 6,5 posto, što će sa PDV-om biti ustvari 8,5 posto, treba očekivati novi talas poskupljenja. S druge strane, prosečni Leskovčanin treba da radi 2 i po godine, da bi zaradio iznos koji pojedine “zvezde“ zarade za jedno veče.

Dragoslava Spasić, predsednica Foruma žena Narodne stranke Leskovac, zaposlena u “Vodovodu“, pozdravlja odluku o korigovanju cena vode na lokalnom nivou, istovremeno zahtevajući povećanje minimalne zarade:

– Povećanje cene vode je potpuno opravdano, jer je ista već sedam godina. U međuvremenu su svi imputi, na osnovu kojih se formira cena vode, višestruko poskupeli. Rentabilnost “Vodovoda“ je ozbiljno dovedena u pitanje. Ali, to, uz ostala povećanja, predstavlja udar na novčanik svakog građanina. Zato su se već danas stekli uslovi za povećanje minimalne zarade na 60.000 dinara, za skraćenje radnog vremena na 6 sati, kako bi porodice imale dovoljno vremena za sebe i odluku o nedelji kao neradnom danu, osim za one koji dobrovoljno prihvate angažovanje, uz odgovarajuću novčanu naknadu.

Check Also

Sklapaju se kockice: “Dubočica“ dobila još dva pojačanja i počela pripreme

Rukometni klub “Dubočica“ želi još jednu uspešnu sezonu, a to, pre svega, znači plasman u …

Оставите одговор