Home / DRUŠTVO / Narodni muzej ugostio direktora izdavačke kuće „Prometej“
hotel bell

Narodni muzej ugostio direktora izdavačke kuće „Prometej“

Izdvačka kuća „Prometej“ u saradnji sa institucijama kulture, radi na očuvanju naše istorije i kulture. Edicijom knjiga i publikacija „Srbija od 1914 do 1918.godine“, predstavljen je deo izdavaštva „Prometeja“ kako bi se sačuvalo mnogo toga od zaborava.
 
„U knjigama se nalazi mnogo toga što nikada nije izašlo u javnosti a naročito u školskim udžbenicima vezano za period Prvog srpskog rata i dešavanjima u Srbiji tokom četiri godine, rekao je Zoran Kolundžija – direktor izdavačke kuće „Prometej“ iz Novog Sada. Doneli smo dela koja govore o Srbiji iz pera stranih autora koji su bili sa našom vojskom ali i onih koji se danas bave temom Prvog svetskog rata. Dovoljno je da kažemo da nema dovoljno aktivnosti na afirmaciji ove teme u našoj javnosti, stoga se više brinem šta će ostati u svesti srpskog naroda o ovim događajima. Ostaje nam da se trudimo da što više popularišemo ovu temu a kao najbolji primer je narodni heroj Milunka Savić, i na osnovu njenog imena i svega onoga što je učinila u ratnom periodu, održani su po prvi put „Milunkini dani“.
 
U leskovačkom muzeju prezentovana su tri kola po deset knjiga i četiri kola sa po osam novih naslova.
 
M.Mihajlović

Check Also

Godišnji odmor će vam prijati, samo ako, dok traje, ne brinete o tome šta je bilo i šta će biti: Evo još nekoliko korisnih saveta stručnjaka

Pokušajte da zamislite da se nalazite u balonu i da odozgo gledate sebe i svoje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.