Početna / KULTURA / Narodni muzej – Ponos Leskovca
Dionis Restoran Leskovac

Narodni muzej – Ponos Leskovca

Narodni muzej u Leskovcu, je tri puta proglašen za najbolji muzej u Srbiji, čak dva puta u poslednje tri godine.

Njegovi kustosi, istoričari i arheolozi su takođe dobitnici priznanja Mihailo Valtrović, nosilac je Kulturnog obrasca Ministarstva kulture i informisanja, Oktobarske medalje Grada Leskovca i od ovog meseca Sretenjskog ordena trećeg reda.

Ovu ustanovu – čuvara naše tradicije, posetio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je pohvalio rad svih zaposlenih u Narodnom muzeju i istakao da je u gospođi Ninošević prepoznao osobine koje osoba na čelu jedne ovako važne ustanove treba da poseduje i dodao da je njena veličina u tome što sa mlađim kolegama nesebično deli svoje bogato iskustvo i stečene veštine.

„Narodni muzej u Leskovcu je za ove 72 godine nosilac preko 150 nagrada. One su rezultat dugogodišnjeg rada. Rad u muzeju je dugotrajan, nekad su potrebne godine i decenije da dođemo do nekog predmeta, od dešifrovanja do obrada i na kraju do prezentacije. Imamo nameru da iduće godine konkurišemo za treću fazu postavke – „Bune, ustanci i ratovi u leskovačkom kraju“, zatim smo završili krov na kući Koste Stamenkovića, vodimo računa i o drugim objektima o kojima muzej brine. Ove godine nastavljamo sa radovima, sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada, čekamo rezultate projekta za koji smo konkurisali za Tekstilni muzej u Stojkovcu, za prekograničnu saradnju sa Makedonijom. Ove godine smo preko Ministarstva kulture konkurisali za 8 projekta, čekamo rezultate. Nadamo se da ćemo ove godine obradovati građane Leskovca sa novim publikacijama, novim izložbama – kazala je direktorka Narodnog muzeja Mira Ninošević.

Pogledaj takodje

U Srbiji potvrđena 302 nova slučaja Korona virusa, premilo još 5 osoba

U poslednja 24 časa u Srbiji je od posledica oboljevanja Korona virusom preminulo još 5 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *