Narodna stranka pozvala prosvetne radnike da iskoriste prava iz kolektivnog ugovora

Čelnici Narodne stranke pozvali su prosvetne radnike da prouče kolektivni ugovor i iskoriste prava koja im po tom osnovu pripadaju.

Na konferenciji z amedije održanoj u prostorijama ove stranke u Leskovcu predsednik Izvršnog odbora Nenad Milojičić govorio je o mogućnostima da zaposleni u prosveti poprave svoj položaj.

-Mi u školama imamo individualne obrazovne programe, a to se odnosi na decu sa posebnim potrebama u odeljenjima. Za njih prosvetni radnici moraju da naprave poseban, individualni program, a Zakonom o radu je predviđeno da za to sleduje i povećanje plate od 10%. U Kragujevcu su sindikati i prosvetari doneli odluku da tuže državu jer im se ta nadoknada ne isplaćuje. Ovo će oštetiti budžet jer će u te troškove ući i troškovi advokata, kamate i ostalo i postavlja se pitanje zašto je Ministarstvo prosvete uopšte dozvolilo da dođe do toga? Problem su i listići za platu, gde nije prikazan topli obrok, regres, putni troškovi, a sve to mora da postoji po zakonu – rekao je Nenad Milojič na konferenciji za medije u Leskovcu.

Check Also

Poznati holivudski glumac Džon Sevidž u dvodnevnoj poseti Leskovcu

Poznati holivudski glumac Džon Sevidž boravi u Srbiji i u ponedeljak i utorak 15. i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *