hotel bell

Narodna stranka: Neuspeo pokušaj cepanja stranke, ostaje dosledna opozicija vlasti

Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu oglasio se saopštenjem za javnost posle raskola u stranci do kojeg je došlo posle odluke Miroslava Aleksića da formira novu političku stranku.

“Leskovački odbor Narodne stranke ostaje dosledan demokratskim principima na kojima se zasniva rad stranke od njenog osnivanja i nastaviće da odlučno sprovodi program Narodne stranke, koji je u interesu svih Leskovčana i građana Srbije.”Leskovački odbor Narodne stranke ostaje dosledan demokratskim principima na kojima se zasniva rad stranke od njenog osnivanja i nastaviće da odlučno sprovodi program Narodne stranke, koji je u interesu svih Leskovčana i građana Srbije. Cepanje perspektivne političke organizacije kao vid destrukcije je po definiciji loš politički potez, ali ta nepromišljenost jednog, manjinskog dela stranke nije destabilizovao Narodnu stranku. Naprotiv, sada smo preciznije profilisani kao odgovorna politička stranka, a aktuelna dešavanja nam samo daju zamajac da istrajemo u ispravnoj politici koja baštini idealan balans između odbrane nacionalnih interesa i očuvanja građanskih sloboda. Jednostavno, osveženi, oslobođeni tereta koji nas je kočio, još odlučnije idemo ka svom političkom cilju u interesu svih svojih sugrađana – navodi se u saopštenju Narodne stranke i dodaje – Mi u Narodnoj stranci u Leskovcu smo odgovorni, ostvareni i ozbiljni ljudi, te se nećemo obazirati na manjinu koja nas je napustila. Želimo im sreću u daljem političkom delovanju, bez obzira na teške reči koje su uputili prema Narodnoj stranci i Vuku Jeremiću, koji ima veliki etički kapacitet i politički autoritet i kredibilitet, svakako među najvećim na srpskoj političkoj sceni.

Iz ove stranke ističu da proces cepanja ove političke organizacije nije uspeo.

“Leskovački odbor Narodne stranke je u redovnom kontaktu sa svojim članstvom. Učlanjujemo nove članove, na terenu osluškujemo potrebe ljudi, animiramo simpatizere i vršimo neophodnu reviziju. Većina članstva je razočarana raskolom u stranci. Naši članovi pokazuju visok stepen inteligencije i političke svesti i smatraju da proces cepanja stranke nije racionalan i razuman čin i to baš u trenutku kada je ukrupnjavanje i savez opozicionih subjekata jedino rešenje u borbi protiv aktuelne vlasti. Narodna stranka u Leskovcu učiniće sve da bude inicijator ujedinjenja doslednog opozicionog fronta koji će biti u stanju da smeni režim dr Gorana Cvetanovića i Aleksandra Vučića – kaže se u saopštenju i ističe – Narodna stranka će ponuditi rešenja kojima će građani Leskovca izaći iz ponora u koji smo gurnuti nesposobnom politikom lokalne vlasti. Ozbiljno smo prionuli na posao – u sadejstvu sa relevantnim političkim opozicionim organizacijama i afirmisanim pojedincima, Narodna stranka je kreirala političku platformu za grad Leskovac i potpuno je spremna za lokalne izbore. Predložićemo kandidata za gradonačelnika, jer smatramo da građani treba da biraju gradonačelnika i odbornike po imenu i prezimenu, tako će napokon biti kažnjeni oni koji decenijama uništavaju Leskovac.”

Check Also

Istraži MERIDIAN SPECIJAL, sastavi dobitan tiket i osvoji 100 poklon spinova!

Prethodnih dana imali smo priliku da uživamo u vrhunskim utakmicama prestižnih UEFA takmičenja. Verovali ili …

Оставите одговор