Početna / DRUŠTVO / Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ počinje sa radom 27. aprila
hotel bell

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ počinje sa radom 27. aprila

U skladu sa preporukom Vlade Republike Srbije, a odlukom Kriznog štaba grada Leskovca Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu od ponedeljka, 27. aprila 2020. godine, nastavlja sa radom. Po preporuci Kriznog štaba preduzete su sve mere zaštite. Biblioteka će raditi svakog radnog dana od 7.00 do16.00 časova.

Pored lektira za osnovnu i srednju školu, na društvenim mrežama i sajtu Biblioteke objavljeni su katalozi knjiga:

Pozajmno odeljenje , Dečje odeljenje

na osnovu kojih će moći da se poruči i izda jedna publikacija sa Pozajmnog ili Dečjeg odeljenja na period od 14 dana, bez mogućnosti produženja. Knjige će se poručivati putem mejla:
knjige.nble@gmail.com .

Pozajmljene knjige mogu se vratiti u Biblioteku. Za narednu pozajmicu preporučuje se rezervacija na mejl ili date brojeve telefona, kako bi se knjige preuzele odmah po dolasku korisnika u Biblioteku.

Korisnici mogu pretraživati i naručivati građu na linku OVDE

Za sve informacije možete nas kontaktirati na brojeve telefona:
065 315 00 80, 016 315 00 83 i 016 315 00 81.

Publikacije sa Zavičajnog odeljenja i Legata „Nikolaj Timčenko“, neće se izdavati. Korisnici će moći da dođu do građe iz Zavičajnog fonda i Legata putem mejlova:

zavicajno.nble@gmail.com i legat.nble@gmail.com .

Zainteresovani korisnici moći će da se najave putem mejla i na datom broju telefona 016 260 077 (Legat Nikolaja Timčenka i Zavičajno odeljenje) za publikacije za koje su zainteresovani .

Zavičajno odeljenje i Legat Nikolaja Timčenka radiće u periodu od 9.00 do 13.00 časova.

Sa Stručnog odeljenja izdavaće se po jedna publikacija koja se može zadržati najviše 48 sati, uz obavezan lični dokument (fotokopija lične karte i revers).

Ogranci Biblioteke u Vučju, Grdelici, Pečenjevcu i Predejanu radiće u periodu od 9.00 do 13.00 časova.

U Biblioteci može biti samo po jedan korisnik na pultu za pozajmljivanje, uz pridržavanje svih propisanih mera.

Kao novinu u kriznim vremenima, Biblioteka će za penzionere, kao pripadnike osetljive grupe sa ograničenim vremenom kretanja, dežurati u dane kada izlaze iz svojih domova da idu u trgovinu.

Ulaz u Biblioteku je na Dečjem odeljenju, iz ulice Radoje Domanović. Korisnici su u obavezi da pri ulasku u Biblioteku imaju zaštitnu opremu (maske i rukavice) i da budu propisno udaljeni jedni od drugih.

Čitaonica dnevne štampe, čitaonice na Stručnom, Dečjem i Zavičajnom odeljenju, kao i elektronske učionice, neće raditi.

Pogledaj takodje

Uhapšen vozač kamiona iz Makedonije osumnjičen da je na putu Leskovac – Vranje udario i usmrtio mladića iz Grdelice pa pobegao

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su saobraćajnu nezgodu u kojoj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *