Narandžasti meteo alarma za jug Srbije !

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Republički hidrometeorološki zavod izdao upozorenje na opastnost od mogućih poplava. Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije u pripravnosti.

RHMZ je saopštio:

“Večeras, tokom noći i sutra (03.05.2016.) u većini mesta centralne i južne Srbije očekuje se od 20 do 50 mm kiše, lokalno i više, naročito na istoku.
U sredu (04.05.2016.) postepeno slabljenje padavina, na jugu i istoku još oko 20 mm za 12 h.

Na Kolubari sa pritokama, Jadru, gornjim tokovima Južne Morave (Jablanici, Veternici, Vlasini, Toplici, Nišavi i Pustoj), na gornjim tokovima Zapadne Morave sa pritokama (Ibru, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici, Čemernici), Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Mlavi, Peku i Timoku vodostaji će biti u umerenom i većem porastu od 02. do 04. maja sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja granica redovne odbrane od poplava. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su manja lokalna izlivanja.” – kaže se u informaciji Republičkog hidometeorološkog zavoda Srbije.

 

Check Also

Program Leskovačkih letnjih festivala 2024.

Turistička organizacija Leskovac i grad Leskovac organizuju i ove godine tradicionalnu manifestaciju – Leskovački letnji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *