hotel bell

Najveća i jedna od najboljih škola na jugu Srbije napunila 137 godina: Tehnička škola ”Rade Metalac” postavlja standarde

Značajna godišnjica obeležena je prigodnom svečanošću i kulturno-umetničkim programom učenika škole

Jedna od najstarijih, najboljih i svakako najvećih u ovom delu Srbije, Tehnička škola, sada, u tri područja rada-mašinstvo, elektrotehnika i saobraćaj i 12 profila, obrazuje 1.220 učenika, a u dugogodišnjem postojanju iznedrila je brojna značajna imena u oblasti nauke, privrede, kulture, sporta. Direktor Danko Danković veruje da ova generacija može i više i bolje:

– Iz godine u godinu, ulažemo napore da učenicima i zaposlenima obezbedimo što bolje uslove za rad. U tom poslu, velika podrška su nam grad Leskovac, resorno ministarstvo i brojne organizacije, jer su prepoznale naš rad i zalaganje. Četvrta samo škola u Srbija, koja je dobila Mejkers lab i ona nas je promovisala širom zemlje. Trudićemo se da svake godine budemo makar malo bolji, jer nema većeg bogatstva od mladih ljudi, a njihova najznačajnija lična imovina je znanje.

Nakon što je primio plaketu, gradonačelnik Goran Cvetanović je ocenio da Tehnička škola obiluje kvalitetnim kadrom, koji zna kako se prenosi znanje, te ovoj obrazovnoj ustanovi poželeo još mnogo uspešnih godina rada.

– Put kroz vreme dugo 137 godina, nije bio nimalo lak, a Tehnička škola preživela je nekoliko statusnih promena, izrastajući u jednu od najvećih ustanova tog profila na jugu Srbije. Ove, ali i proteklih godina, učenici i nastavno osoblje ostvaruju značajne rezultate. Učenička zadruga škole, primer je kako može i mora da se radi, a mi smo ponosni što eksponati izrađeni ovde, krase brojne parkove nauke širom Srbije. Sigurna sam da će Mejkers lab, kao multidisciplinarni i inovativni prostor, doprineti porastu broja novih ideja i proizvoda, reči su, kojima se obratila članica Gradskog veća, Brankica Stamenković, nakon što joj je, takođe, uručena plaketa.

U kulturno-umetničkom programu, koji je usledio, kratkim dramskim prikazima i muzičkim nastupima predstavili su se talentovani učenici škole.

Check Also

UPOZORENJE METEOROLOGA: Do nedelje na jugu Srbije na snazi narandžasti meteo alarm

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na vremenske (ne)prilinike danas i za vikend. Na …

Оставите одговор