Home / DRUŠTVO / Najbolje iz Leskovca: I uspešni sportisti na bilbordima
hotel bell

Najbolje iz Leskovca: I uspešni sportisti na bilbordima

Plivač Uroš Živanović, rukometaš Uroš Simić, džudista Milan Mihajlović i dizač tegova Žika Marković, za koje je danas priređen prijem u Svečanoj sali grada, poslednjim rezultatima skrenuli su pažnju na sebe i promovisali grad Leskovac širom Evrope

Da je Leskovac rasadnik plivačkih talenata, osim Nine Stanisavljević, potvrđuju uspesi i ostalih plivača, među prvima, Uroša Živanovića, bronzanog nacionalnog rekordera sa poslednjeg Evropskog juniorskog prvenstva u Rumuniji:

– Ponosan sam na sebe, svog trenera i svoj grad, koji nama plivačima stvara najbolje uslove. Izvanredni su i ne viđaju se svakodnevno. Želim da zahvalim lokalnoj samoupravi i gradonačelniku, jer su nam uvek podrška i vetar u leđa.

Rukometaš Uroš Simić je, kao član srpske rukometne reprezentacije, na nedavno završenom Evropskom šampionatu, osvojio bronzu. Iako trenutno studira u Beogradu i nastupa za “Crvenu zvezdu“, ponosan je što je Leskovčanin i što je prve rukometne korake napravio u rodnom gradu:

– Treće mesto u Evropi je zaista istorijski uspeh za naš rukomet, jer smo, prvi put posle 16 godina, doneli medalju Srbiji. Verujem da će ove generacije tek nastaviti sa uspesima. Leskovac je poznat po najboljoj publici i nadam se da će i naredna sezona “Dubočici“ biti uspešna, jer je ovo rukometni grad.

Milan Mihajlović, rvač i džudista, od pre mesec dana je prvak Srbije u slobodnom stilu do 86 kilograma. Juče se vratio sa priprema, a inače je sparing partner Nemanje Majdova, najboljeg srpskog džudiste, što dovoljno govori o Milanovoj spremnosti i potenijalu:

– Šest godina se nisam takmičio za klub iz Leskovca. Sada sam se vratio. Pravim dobre rezultate, a ako Bog da, biće još boljih, kratko je izjavio na današnjem prijemu.

Najstariji od četvorice sportista,, poznati privrednik Žika Marković se, nakon tri i po decenije vratio iz Švedske i u Leskovcu osnovao firmu. Nastavio je vredno da trenira i pobednik je brojnih takmičenja u dizanju tegova- master kategorija. Iz Moskve, Austrije i Mađarske, vratio se sa po dve zlatne medalje:

– Za Leskovac se čulo u Moskvi, Aziji, ali i šire se čulo da smo mi Leskovčani pobednici. Moja velika želja i motivacija za bavljenje sportom je misija da se mladi sklone sa ulica i krenu pravim putem. Preko njega, mogu sebi da otvore mnoga vrata. Potrebno je puno odricanja, ali se na kraju sve višestruko isplati.

Leskovac je rasadnik talenata, od najmlađih poput tenisera Pavla Stojiljkovića, do onih najiskusnijih, a kako su oni najbolji ambasadori, ulaganje u njih se ne dovodi u pitanje.

– Znajte, gde god da odete, vaš grad vas čeka raširenih ruku i ponosi se vama. Pokloni koje smo vam danas pripremili su simbolični, ali govore o spremnosti grada da uvek podrži i promoviše najuspešnije, a drugima da vetar u leđa ka još boljim sportskim rezultatima. Prošle godine smo izdvojili rekordnu sumu za ovu važnu oblast života, a naredne će biti još veća, jer to ovi talentovani ljudi zaslužuju. Sve ovo je moguće jer imamo stabilan budžet, poručio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Uspešnim sportistima danas su uručeni i prigodni pokloni i vaučeri za kupovinu sportske opreme, a najavljeno je i da će sugrađani imati priliku da ih bolje upoznaju, jer će se njihova zajednička slika naći na leskovačkim bilbordima.

Check Also

Povratnicima iz inostranstva i potencijalim migrantima sa juga Srbije,“Giz“ dodelio opremu za samozapošljavanje

Tridesetoro povratnika i potencijalnih migranata iz Leskovca, Lebana i Bojnika, nakon obuke je dobilo opremu …

Оставите одговор