Početna / DRUŠTVO / Nagrađeni autori najboljih aforizma 3. Festivala humora i satire – SLEM

Nagrađeni autori najboljih aforizma 3. Festivala humora i satire – SLEM

Stručni žiri 3. Festivala humora i satire – SLEM, odabrao je i nagradio autore najboljih aforizama, pristiglih na ovogodišnji konkurs iz čak 8 zemalja.

Na konkurs  se je javilo 114 autora iz Srbije, Republike Srpske, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske i Rumunije, sa  preko 11oo aforizama.

Tročlana komisija u sastavu: Branislav Janković, književnik iz Niša, Aleksandra Krstić, profesorka književnosti i Dragan Stošić, vlasnik knjižare ‘’Stošić’’ u Leskovcu, jedan od pokretača ‘’SLEM-a’’, nije imao lak zadatak ne samo zbog broja, nego i zbog kvaliteta radova.

Na kraju je, ipak, jednoglasno odlučeno da prva nagrada pripadne Aleksandri Filipović iz Pančeva za aforizam  “ Društva koja su izgubila kompas, orjentišu se pomoću balvana“.

Druga nagrada otišla je u Beograd, Goranu Radosavljeviću koji je izmudrovao sledeće: ‘’Cilj opravdava sredstvo. Na žalost, mi sredstava više nemamo’’, a treća u Rogaticu, Republika Srpska, za aforizam ‘’Izvodite decu u prirodu. Bolja su kad su na travi’’.

Specijalno priznane Festivala ‘’Dunđer’’, pripalo je Užičaninu Radosavu Milutinoviću, za aforizam ‘’Šta ti je život, reče list papira. Do juče paloma, a danas diploma’’.

Autori tri aforizma su pohvaljeni: Vitomir Ćurčin iz Zrenjanina za razmišljanje: ‘’Odkad  se učlanio u stranku, daska koja mu nedostaje, postala je odskočna’’ , Neško Ilić iz Požege, koji je napisao: ‘’Glavu gore! U demokratiji smo do guše!’’ i Tanja Djurđević iz Velikog Gradišta za misao: ‘’Izmedju američkog pokera i ruskog ruleta, igramo ‘’Ne ljuti se čoveče’’.

Autorima će nagrade biti dodeljene 16. novembra, u Leskovačkom kulturnom centru.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Legalizacija objekata u romskim naseljima u Leskovcu

Sporazumom o saradnji zaključenim između Stalne konverencije gradova i opština, SKGO i Grada Leskovca od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *