Početna / DRUŠTVO / Hram u Dubočici uskoro dobija novi pod vredan divljenja

Hram u Dubočici uskoro dobija novi pod vredan divljenja

Hram Setog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica trebao bi sledeće godine da dobije novi pod od mermera , kakvog nijedan hram u Srbiji osim Hrama Svetog Save u Beogradu nema.

„Grad Leskovac ulaže u rekonstrukciju verskih objekata. Do danas je u ovu svrhu uloženo 35 000 000 dinara. Rekonstruisan je čitav kompleks Jašunjskih manastira, za šta je izdvojeno 14 000 000 dinara. Izgradnja ovog hrama započela je davne 2005. godine u međuvremenu je prekinuta zbog nedostatka sredstava, nastavak je pokrenut 2014. godine. Otpočeli su radovi na izgradnji krova i fasade a 2015. godine su izvedeni unutrašnji radovi. Za izgradnju ovog hrama izdvojeno je 14 000 000 dinara. U toku su radovi na izgradnji i izradi sistema podnog grejanja u vrednosti od 4 000 000 dinara. Naš prioritet je da ovaj Božji hram uskoro završimo – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

„Završetkom poda i radova u crkvi biće završeni grubi građevinski radovi na hramu. Svaki dalji  rad biće ulepšavanje hrama. S ponosom mogu da kazem da pored Beograda i Hrama Svetog Save lepšeg poda neće biti – kazao je ovom prilikom starešina ovog hrama Zvonimir Živković.

Pogledaj takodje

Legalizacija objekata u romskim naseljima u Leskovcu

Sporazumom o saradnji zaključenim između Stalne konverencije gradova i opština, SKGO i Grada Leskovca od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *