Početna / DRUŠTVO / Načelnik Generalštaba VS general-potpukovnik Milan Mojsilović na polaganju zakletve u Leskovcu
Dionis Restoran

Načelnik Generalštaba VS general-potpukovnik Milan Mojsilović na polaganju zakletve u Leskovcu

Novi načelnik Generlštaba Vojske Srbije general – potpukovnik Milan Mojsilović prisustvovao je danas polaganju zakletve vojnika septembarske klase u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Donjem Sinkovcu.

Svečanosti povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2018. godine“, kadeta, učenika srednje stručne vojne škole i slušalaca klase rezervnih oficira Vojne akademije i Vojnomedicinske akademije generacije „septembar 2018“ održane su danas u kasarnama u Somboru, Leskovcu i Valjevu.

U kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu, u Trećem centru za obuku kojim komanduje pukovnik Slađan Cvetković, vojničku zakletvu položilo je 154 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, generacije „septembar 2018.“ Među njima su u stroju bile i 33 devojke.

Svečanosti su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, načelnik štaba Komande za obuku brigadni general Dejan Janković, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, opština Jablaničkog okruga, Srpske pravoslavne crkve, Ministarstva unutrašnjih poslova, roditelji, rodbina i mnogobrojni prijatelji najmlađih vojnika koji će narednih šest meseci provesti u centrima za obuku i jedinicama Vojske Srbije u kojima će obavljati osnovne dužnosti profesionalnih vojnika.

Čestitajući vojnicima položenu zakletvu i u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina, načelnik Generalštaba Vojske Srbije je, između ostalog, rekao da odbrana otadžbine za naš narod oduvek predstavlja odraz časti i više od obaveze, što svojim prisustvom svečanosti potvrđuju i mnogobrojni građani.

– Onaj ko izabere da postane vojnik, taj zaslužuje posebno poštovanje. Biti vojnik znači biti spreman na napore, na odricanja radi odbrane otadžbine i ostvarivanja najplemenitijih vrednosti društva. Sve je veći broj mladih koji svoju budućnost vezuju za sistem odbrane i pred nama je danas još jedan dokaz ugleda Vojske Srbije meću našim građanima. Ovi mladići i devojke odlučili su da se zavetuju čašću da će čuvati i braniti otadžbinu. Vaše opredeljenje da dobrovoljno služite vojni rok predstavlja čast i pokazuje odvažnost i spremnost da se služi uzvišenom cilju – bezbednosti i ugledu Srbije. Polaganjem zakletve postali ste deo sistema odbrane, rekao je general Mojsilović i istakao da će Vojska Srbije uvek biti pouzdan oslonac našoj Srbiji, kako u dobru, tako i u zlu.

– Danas Vojska Srbije bitno doprinosi očuvanju bezbednosti ne samo u regionu, nego i u svetu, posebno razvojem saradnje i partnerstva s drugim vojskama. Naše učešće u multinacionalnim operacijama van granica Srbije povećava ugled ne samo vojske već i države u svetu, jačajući njen diplomatski potencijal za ostvarivanje interesa naših građana, rekao je general-potpukovnik Mojsilović.

Izvor: Vojska Srbije

Fotografije: Medija centar „Odbrana“ Ministarstva odbrane

Pogledaj takodje

Online program Leskovačkog kulturnog centra od 26. do 30. maja

Na online repertoaru Leskovačkog kulturnog centra ove nedelje od 26. do 30. maja biće prikazana …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *