hotel bell

Na zidu ispred vrtića „Cvrčak“ osvanuo novi mural – Vesela družina za razdragane mališane

Neformalna grupa mladih „AntiMrako“ okupljena je sa ciljem promocije umetnosti, uključivanja mladih umetnika i dece u oslikavanju murala, organizovanja izložbi i promocije kulture i umetničkog stvaralaštva, a danas su završil mural ispred vrtića „Cvrčak“, na opštu radost dece, zaposlenih u vrtiću ali i prolaznika.

„Grupa nosi umetničko ime „AntiMrako“ kao omaž životu, umetnosti i talentima koje je imao mladi umetnik Marko Antić, a koji je živeo u Grdelici odakle je veći deo tima. U okviru projekta #ŠtaNamTeško realizujemo projekat oslikavanja murala na zidu ispred vrtića „Cvrčak“ u Leskovcu koji se nalazi u okruženju Bolnice, Doma zdravlja i parka „9 Jugovića“ u Leskovcu . Ovaj projekat je za naš tim od posebne važnosti jer ćemo nastaviti zamisao koju je umetnik imao, da na tom mestu oslika mural. Oslikavanjem ovog zida ulepšaćemo ceo taj kraj, ujedno bi sam vrtić bio prepoznatljiv, a deca bi svakodnevno od samog ulaza osećala radost, ushićenje i sreću odlazivši u „malo cvrčkovo kraljevstvo“. Još jedan od razloga zbog čega smo odabrali ovu lokaciju jeste park „9 Jugovića“ u Leskovcu, kao jedan od najposećenijih parkova u ovom gradu. Na ovaj način bismo i ostalim građanima ulepšali boravak u prirodi i oplemenili ambijent samog parka. U oslikavanje murala uključili smo učenike srednje umetničke škole u Leskovcu, Škole za tekstil i dizajn, čime bi se mnogima od njih po prvi put ukazala prilika da se oprobaju u ovoj vrsti umetnosti. Stručni saradnici i zaposleni ove dečje ustanove, u saradnji sa roditeljima dece koje pohađaju program vrtića, pripremiće zid i očistiti ceo kraj pre samog oslikavanja. Na ovaj način želimo da pokažemo lokalnom stanovništvu kako se malim i udruženim koracima može ulepšati svaki deo grada, a najmlađima stvorićemo lepe uspomene kroz slike koje će im ostati urezane za ceo život – navode iz udruženja.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

One comment

  1. Savršeno!!! Toliko lepog je stalo u jednom projektu. Najbolji način da motiviše našu dečiju.

Оставите одговор