Home / DRUŠTVO / Na sportskim igrama sindikata uprave Srbije, Leskovac zauzeo sedmo mesto: Konkurisaće za sledeće domaćinstvo
hotel bell

Na sportskim igrama sindikata uprave Srbije, Leskovac zauzeo sedmo mesto: Konkurisaće za sledeće domaćinstvo

U konkurenciji 800 učesnika iz 31 srpskog grada, 22-oje zaposlenih u leskovačkoj Gradskoj upravi ostvarilo je na Igrama zapažene rezultate, uz jedno zlato, dva srebra i jednu bronzu.

Najveći uspeh postigle su ekipe koje se takmičile u ribolovu, bacanju kugle i skoku u dalj, a u disciplinama obaranje ruku, ženska i muška odbojka i košarka, kao i stoni tenis, Leskovčanima su medalje zamalo izmakle:

– Čestitam kolegama i nije mi teško, da nakon dva naporna dana u Briselu i putovanja ispoštujem ove ljude, jer svaku ustanovu, kao i grad u celini pokreću ljudi. Tokom trajanja takmičenja, javila se ideja da Leskovac sledeće godine bude domaćin 48. Susreta sportskih susreta Srbije, tako da ćemo u narednom periodu raditi na njenoj realizaciji.

Prenoseći utiske sa takmičenja, predsednica Sindikata Gradske uprave, Gorica Zdravković, izrazila je zadovoljstvo i što se saradnja sa poslodavcem odvija na obostrano zadovoljstvo:

– Zbog pandemije Igara nije bilo, pa su ljudi jedva čekali da se vide i druže. Moram da se zahvalim gradonačelniku koji je prepoznao da je i to jedan segment sindikalnog delovanja, pored ostalih koji se tiču materijalnih i socijalnih prava zaposlenih. Završili smo sa izmenama i dopunama Kolektivnog ugovora, čime ćemo brliže urediti prava i radno-materijalni položaj zaposlenih u Gradskoj upravi. Nadam se još uspešnijoj saradnji sa poslodavcem.

Član ribolovačkog tima, koji se sa sportskih igara vraća kao šampion Srbije, Bratislav Nešić, istakao je da ovaj uspeh ima posebnu težinu ako se zna da je Leskovac iza sebe ostavio ekipe podunavskih gradova i opština, poput Smedereva, Apatina i drugih.

Check Also

Leskovčanin Aleksandar Đokić, jedan je od četvoro Srba na prestižnoj Akademiji “Gnjesinih“ u Moskvi i profesor u Dečjoj muzičkoj školi

Aleksandar se u rodnom Leskovcu odmara pred završne ispite, jer je apsolvent osnovnih studija na …

Оставите одговор