Početna / DRUŠTVO / Na sledećoj sednici Kriznog štaba odluka o zabrani organizovanja svadbi, rodjendana i proslava

Na sledećoj sednici Kriznog štaba odluka o zabrani organizovanja svadbi, rodjendana i proslava

Na vajber aplikaciji ministarstva zdravlja stiglo je više od 950 prijava građana povodom nepoštovanja epidemioloških mera.

Mere se uglavnom poštuju u javnom prevozu, tržnim centrima, školama, vrtićima, dok su najveći problem rođendanske proslave, svadbe, koncerti, gde se te mere najčešće krše i daje prilika virusu da cirkuliše.

Ovim povodom oglasio se ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je podsetio na to da je lokalnim samoupravama omogućeno da sami procenjuju situaciju i preduzimaju određene mere, tako da su njihovi krizni štabovi počeli da daju specijalne dozvole svojim sugrađanima da organizuju proslave.

Međutim, kako je preneo, na narednoj sednici Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 insistiraće se na tome da se više takve dozvole ne mogu izdavati jer mera o maksimalnom broju okupljenih od 30 ljudi na zatvorenom važi za sve.

Pogledaj takodje

KORONA KLACKALICA: U Jablaničkom okrugu ponovo svi rezultati negativni

Tavod za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije zvanične podatke o epidemiloškoj situaciji u Leskovcu …

Jedan komentar

  1. Ok moze…zabranite sve ali nemoj onda da trazite od nas da placamo poreze i doprinose a onemogucavate nam da radimo. Sta vise toliko dugo ne radimo da od marta meseca treba da nam refundirate placanje poreza ili da za sve te mesece u narednom periodu budemo oslobodjeni od placanja istih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *