hotel bell

Na sednici Štaba za vanredne situacije usvojen plan rada za narednu godinu

Grad Leskovac je spreman za zimske uslove, jer je izabrano preduzeće zaduženo za zimsko održavanje ulica i puteva i ono je pripravno za dejstvo

Na svom placu “Ab Kop“ ima dovoljne količine kamenog agregata i industrijske soli, ali od početka ugovora do danas, nije bilo potrebe za bilo kakvim aktivnostima. Preduzeće je u prvom stepenu angažovanosti, uz dežurstvo ljudi i mehanizacije. U slučaju snežnih padavina, ulice i putevi će biti čišćeni po prioritetu, a poseban tretman imaju deonice Barje-Donja Oruglica i G. Oruglica-Ravni del, zbog pogranične policije, čulo se u izveštaju o stanju, spremnosti i pripremama javnih komunalnih sistema za zimski period.

Prema Planu rada za 2023. godinu, Štab će, u prvih šest meseci obrazovati, odnosno restituisati stručno-operativne timove za specifične zadatke zaštite i spasavanja, pratiti informacije o situaciji sa zaraznim bolestima, raditi na spremnosti Crvenog krsta za delovanje u vanrednim situacijama, reistalirati sistem za javno uzbunjivanje i preduzimati mere odbrane od poplava.

U drugoj polovini godine, predmet interesovanja Štaba biće procene urgoženosti i planovi zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama od elementarnih nepogoda i drugih nesreća, sprovođenje preventivnih meta zaštite strnih useva od požara i spaljivanja biljnih ostataka, utvrđivanje zadataka i prioriteta za nastupajući zimski period, određivanje subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje, kao i priprema godišnjeg plana za 2024. godinu.

Na današnjoj sednici je konstatovano da spisak subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje ostaje nepromenjen. Na njemu su: Vodovod, Elektrodistribucija, Komunalac, Srbija Šume, PWW, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba, Zavod za javno zdravlje, Opšta bolnica, Dom zdravlja, JKP Grdelica, Crveni krst, Centar za socijalni rad i Razvojno inovacioni sistem iz Beograda.

Check Also

Pronađeno telo 33-ogodišnjeg Belanovčanina Aleksandra Stevanovića

Kako je Dnevniku juga potvrđeno u Policijskoj upravi u Leskovcu, telo nesrećnog čoveka, pronađeno je …

Оставите одговор