Home / DRUŠTVO / Na prvom Sajmu obrazovanja 23 visokoškolske ustanove
hotel bell

Na prvom Sajmu obrazovanja 23 visokoškolske ustanove

Leskovački kulturni centar po prvi put je organizovao prvi Samaj obrazovanje na kome je predstavljeno dvadesetak visoko školskih ustanova.

 – Veliko mi je zadovoljstvo što ovom prvom akcijom sa ovakvim karakterom organizujemo u Leskovcu, kako bi na taj način pružili svršenim srednjoškolcima uvid u ono što ih očekuje na fakultetima za koje se budu odlučili. Sa druge strane, donekle smo umanjili troškove predstavnika visokoškolskih ustanova, jer su ovim putem mogli da pokažu sa kakvim predmetnim okvirima raspolažu i sa kakvim kriterijumima raspolažu za upis i polaganje prijemnih ispita, uslove studiranja i druge pojedinsti vezane za akademski život. Možda se pomalo kasni ovakvom akcijom, ali je bitno da će se naredne godne održati malo ranije i da je sama inicijativa za ovaj sajam podržana od skoro svih fakulteta iz Srbije i smatram da će postati tradicija koja će izazvati veliku pažnju šire javnosti – rekla je Sanja Conić, direktorica Leskovačkog kulturnog centra.

Učešće na sajmu uzeli su, pored ostalih i predstavnici, saradnici i volonteri Mašinskog fakulteta u Nišu.

– Sajmovi koji se osmišljavaju približavanju programu i radu fakulteta svakako treba podržati. Naš fakultet je uvek prisutan na ovakvim manifestacijama, jer učenike odnosno buduće akademske građane treba informisati, kako i na koji način da dođu do željenog cilja da bi nastavili drugačije i za sada njima manje poznato školovanje. Ovakav pokušaj organizovanja sajma je ipak težak, ali mislim da će iz godinu u godinu prerasti u nešto više i postati nezaobilazan putokaz ka usmeravanju akademskog školovanja, sa sugestijom da je možda ovakav sajam trebao ranije biti održan – kazao je prof. dr Dejan Mitrović, prodekan Mašinskog fakulteta u Nišu.

Veliku pažnju maturanata privukao je štand Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac koja je poslednjih godina postala pravi hit kada su u pitanju želje i opredeljenja budućih akademoksih građana.

– Ovo je sjajna prilika za sve srednjoškolce sa područja Jablaničkog okruga, da se upoznaju sa programima i uslovima za dalje školovanje, kazala je Dragana Ilić asistent u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija. U narednoj školskoj godini, planirali smo da upišemo 88 studenata za Finansije, računovostvo i bankarstvo, 66 za Menadžment biznisa i logistike , zatim 152 za Turizam i ugostiteljstvo, 66 za Menadžment tehnologije hrane i gastronije i ono što je najvažnije i najtraženije Polosvna informatika i e-biznis. Sve studije u ovoj strukovnoj školi su u rangu studija na koledžu u inostranstvu i uz smeštaj u savremenim uslovima u studentskom domu, napomenula je Dragana Ilić – poručila je mr Dragana Ilić, asistent na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija Leskovac.

Na današnjem Prvom sajmu obrazovanja učestvovali su predstavnici 23 fakulteta i Visoko obrazovnih škola sa Univerziteta iz Niša, Kragujevca i Beograda.

M.Mihajlović

Check Also

Leskovački ninđucu majstori postigli veliki uspeh na prolećnjem Ninđucu seminaru Grza 2022

Protekli vikend bio je izuzetno uspešan za članove Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac. Članovi kluba su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.