hotel bell

Na Pašinoj česmi održan turnir u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom

Stonoteniski klub San Spin i Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara organizovali su u Hotelu Pašina česma turnir “Leskovac 2016”.

Na turniru je učestvovalo 70 stonotenisera iz nekolio gradova Srbije. Medju njima i i Borislava Perić – Ranković, najbolja stonoteniserka na svetu medju osobama sa invaliditetom.

Turnir je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

– Izuzetno mi je drago što se jedno ovakvo takmičenje održava u našem gradu. Imamo dužnost da se kao odgovorna lokalna samouprava brinemo o svim kategorijama stanovništva. Trudimo se da osobama sa invaliditetom omogućimo što bolje uslove za dostojanstven život i pristupačnost svim državnim institucijama. Redovno izdvajamo sredstva kako bismo pomogli rad udruženja i podržali njihove aktivnosti jer znamo koliko je važno da mi ne ostanemo pasivni. Siguran sam da ćete svojim znanjem, energijom i umećem, ali i željom da se stalno družite i da pokazujete da imate ogromnu energiju i da možete da budete superiorni u mnogim aspektima života, pokazati da ne postoje prepreke koje ne možete savldati u svim oblastima života. Lokalna samouprava će nastaviti da podržava projekte poput personalne asistencije, gerento domaćice i druge aktivnosti gde je to potrebno, jer zajedničkim snagama možemo da od jednog grada stvorimo adekvatno okruženje za sve naše stanovnike. Uvek ćemo podržavati sva takmičenja koja doprinose većoj socijalizaciji uključuući i bavljenje sportom. Nadam se da će ovo takmičenje biti motiv više da nastavite da radite na savldavanju svih životnih prepreka koje su ispred nas

Kandidat za narodnog poslanika Marija Rakić uručila je kao poklon organizatorima turnira kolica, a na Udruženju je da odluči kome će biti dodeljena.

Check Also

Uhapšen vlasnik psa koji je izujedao devetogodišnjeg dečaka koji je zbrinut u Kliničkom centru u Nišu -Tužilaštvo odredilo meru zabrane prilaska i komuniciranja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vlasotincu uhapsili su B. M. (1980) iz Vlasotinca zbog postojanja …

Оставите одговор