Početna / DRUŠTVO / Na Merdaru zaplenjen ručni frižider sa preko 63.000 funti
hotel bell

Na Merdaru zaplenjen ručni frižider sa preko 63.000 funti

Da krijumčari koriste svaku mogućnost za zloupotrebe i tokom vanrednog stanja pokazuje i slučaj otkriven 13. aprila 2020. godine na kontrolnom punktu Merdare, kada je u kamionskoj kabini pronađen ručni frižider sa preko 63.000 funti.

U pokušaju krijumčarenja deviza sprečen je 50-godišnji državljanin Austrije albanskog porekla, vozač kamiona slovenačke registracije, koji je iz Češke, natovaren polovnom obućom i traktorom sa priključcima krenuo put Albanije.

Upitan da li ima nešto što treba prijaviti carinicima, vozač je odgovorio je da nema ništa osim robe koja je već prijavljena po tranzitnom dokumentu. Međutim, kontrolom kabine kamiona ispod vozačkog kreveta, zakamuflirani hranom i flašama soka, pronađeni su ručni frižider i putna torba sa četiri kese napunjene svežnjevima novca.

Vozaču je vraćen dozvoljeni iznos od ukupno pronađene sume u protivvrednosti od 10.000 evra, dok će o preostalom iznosu od gotovo 55.000 funti odlučivati nadležni sud u hitnom postupku.

Podsećamo da je radi redovnog snabdevanja čitavog regiona u ovim teškim okolnostima naša zemlja već učinila sve da se omogući lakši i brži tranzit kamiona preko naše teritorije, a od juče je počela i primena sistema tzv. „zelanih koridora“, u okviru CEFTA regiona.

Ubrzane procedure na određenim prelazima koji su neprekidno otvoreni za transport robe, svakako ne znače da carinici neće sprovoditi kontrole, kadgod se pojavi sumnja da su one neophodne, kako bi svi oni koji imaju nameru da profitiraju u okolnostima vanrednog stanja u tome bili sprečeni.

Pogledaj takodje

U januaru procesuirano 10 slučajeva pretnji novinarima, od 1. marta aktivan SOS telefon za novinare kojima je ugrožena bezbednost

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *