NA KRILIMA MAŠTE: Jubilarna 30. likovna kolonija na Vlasinskom jezeru

Dom kulture Pečinjevce ove godine obeležava 30. godišnjicu Dečje likovne kolonije “Na krilima mašte” na Vlasinskom jezeru.

Ova manifestacija je svih ovih godina okupljala mlade likovne stvaraoce osnovnih škola Grada Leskovca i ostavola je dubok trag na polju umetničkog stvaralaštva.

Put Vlasinskog jezera danas su krenuli leskovački mališani, koje su ispratili predstavnici grada Leskovca, a Jelena Stamenković, pomoćnica gradonačelnika Leskovca poželele je deci da se dobro druže i razmenjuju svoja iskustva.

“Iskoristite ovu priliku da učite, istražujete i stvarate. I Grad Leskovac je ponosan što može da podrži ovakve inicijative koje promovišu umetnost i kulturu među mladima.Želim vam srećan put, puno uspeha i nezaboravne trenutke na Likovnoj koloniji „Vlasina”. Vratite se sa puno lepih uspomena i naravno, prelepih umetničkih dela.“

Direktor Doma kulture Tihomir Rakić Veljko iz Pečenjevca, Miroslav Stanojević, kazao je ovom prilikom da će deca pored radova poneti i lepe uspomene ali i nova prijateljstva, što je kako je istakao Stanojević i cilj ove manifestacije.

“I ove godine očekujemo jedno lepo druženje dece koja će boraviti na Vlasinskom jezeru uz budno oko instruktora Dejana Nedeljkovića, akademskog slikara. On će ih uvesti u divan svet likovnog stvaralaštva. Biće tu i radionice iz raznih oblasti kreativnosti sa vrlo interesantnim gostima, koji će se takođe družiti sa decom. Sa Vlasine, uz mnoštvo radova, deca će poneti divne uspomene, nova prijateljstva, što je i cilj Dečje likovne kolonije “Na krilima mašte” – kazao je Stanojevič.

Dejan Nedeljković, akademsnki likar iskoristio je ovu priliku da organizatoru pokoni svoje umetničko delo.

Check Also

Teška saobraćajna nesreća na auto-putu kod Predejana – jedna osoba poginula, dvoje dece i dvoje odraslih povređeno

Danas oko 18 časova na auto putu krzo Grdeličku klisuru, u blizini Predejana dogodila se …