NA KRILIMA MAŠTE: Dvadeset dvoje učenika leskovačkih škola otputovali na likovnu koloniju Vlasina 2021.

Učesnici likovne kolonije „Na krilima mašte“ Vlasina 2021. otputovali su jutros na Vlasinsko jezero. Organizator ove kolonije je Dom kulture Pečenjevce, a Grad Leskovac je pokrovitelj i za te namene je izdvojeno preko 400.000 dinara.

Na Vlasinsko jezero su otputovala 22 mlada umetnika, po jedan iz svake osnovne škole sa teritorije Leskovca. Srećan put i lep boravak na Vlasinskom jezeru učesnicima kolonije poželela je članica Gradskog veća Jelena Stanković, koja je naglasila da je mnogo naraštaja gotovo tri decenije unazad pohađalo sekcije i nastave likovne kolonije „Na krilima mašte“.

– O likovnoj koloniji, sada već ne samo prepoznatljivoj, nego i čuvenoj pod nazivom „Na krilima mašte“, vam može govoriti iskustvo mnogih ljudi, budući da je mnogo naraštaja gotovo 3 decenije unazad pohađao njene sekcije i nastave, a tom nezaboravnom doživljaju su najviše doprineli ljudi koji rade sa decom i uče ih da svet vide ne samo prostim, već i umetničkim okom. Ona je nakon toliko godina uspešnog postojanja sasvim sigurno postala svojevrsni brend našeg grada. Draga deco, vi ćete svojim učešćem na ovoj likovnoj koloniji predstavljati ne samo sebe već i svoje porodice, škole iz kojih dolazite, svoj grad i od vas se očekuje da tokom petodnevnog boravka na Vlasinskom jezeru pokažete svoj raskošni talenat, steknete nova prijateljstva i upoznate lepote Vlasinskog kraja. Znanja i prijateljstva koja budete stekli tokom boravka ostaviće neizbrisiv trag u vašim životima i uspomene koje ćete se uvek rado sećati – poručila je Jelena Stanković, članica Gradskog veća Grada Leskovca.

O detaljima slikarske kolonije u ime organizatora govorio je Miroslav Stanojević, direktor Doma kulture Pečenjevce.

– Poštujući sve preporuke Vlade Srbije i Kriznog štaba u vezi epidemiološke situacije, uz datu Saglasnost za održavanje ove manifestacije i ove godine na put kreću 22 najtalentovanija učenika svih osnovnih škola sa teritorije grada Leskovca po izboru predmetnih nastavnika likovne kulture. Siguran sam da će učesnici provesti pet prelepih dana na Vlasinskom jezeru, gde će moći da iskažu sav svoj talenat a da uz pomoć instruktora Kolonije, akademskog slikara, profesora Dejana Nedeljkovića steknu nova znanja. Osim slikanja deci će biti priušten i raznovrstan program tokom trajanja Kolonije, organizovaćemo razna međusobna takmičenja u pevanju, recitovanju, sportu, glumi – naglasio je Stanojević.

Check Also

Benzin skuplji za dva dinara

U narednih sedam dana, od danas, 12. aprila, do 19. aprila, očekuje se povećanje cena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *