hotel bell

Na gradskom trgu uskoro čelični pilon sa led rasvetom

Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovac raspisala je tender za izgradnju čelične strukture sa LED osvetljenjem – pilona na centralnom gradskom trgu u tom gradu. Vrednost radova procenjena je na 19 miliona dinara, bez PDV-a – piše eKapija.

Izgradnja pilona na na centralnom gradskom trgu je sastavni deo usvojenog urbanističkog projekta za izgradnju centralnog gradskog trga. Nakon završetka radova na podestu za pilon, kao jednom od elemenata trga u jugoistočnom delu, raspisan je konkurs za idejno rešenje pilona. Pobedničko rešenje konkursa je rad pod nazivom Silueta.

– Inspirisana zlatnim dobom grada, kada je tekstilna industrija bila u procvatu, Silueta nastoji da oslika apstraktni prikaz tkanine koja se slobodno izdiže u prostoru. Ovaj pilon predstavlja omaž tom vremenu, s nadom da će inspirisati buduće naraštaje na ponovni društveni razvoj i socijalni napredak i prosperitet. Glavnu strukturu ovog pilona čine centralni čelični stub sa integrisanim LED osveljenjem i aluminujumska obloga čelične konstrukcije obavijena oko stuba. Svojim sadržajem ima nameru da edukuje i nadahne novu generaciju i buduće naraštaje – piše u tenderskoj dokumentaciji.

Rok za prijavu na tender je 24. oktobar.

Check Also

Počela podela novogodišnjih paketića za mališane iz Grdelice, Vučja, Pečenjevca …13. decembra za leskovačke mališane

U leskovačkoj hali Plavi paviljon danas je počela distribucija 10.000 novogodišnjih paketića za leskovačke mališane. …

Оставите одговор