hotel bell

Na Gradini zaplenjena marihuana i viski

Carinici su u saradnji sa policijom 18. aprila 2021. godine na izlazu graničnog prelaza Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja 17 flaša viskija i gotovo 300 grama semena marihuane.

Seme marihuane je otkriveno kada je na prelaz oko 20 časova pristigao ”BMW” bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji bugarski državljanin putujući iz Španije ka Bugarskoj.

Tokom detaljnog pregleda automobila, službenici su iza zaštitne plastike u kaseti ispred suvozačevog sedišta pronašli plastičnu kesu ispunjenu ampulama u kojima se nalazilo seme marihuane.

Nakon preciznog merenja utvrđeno je da se radi o ukupnoj količini od 276 grama semena, odnosno 4005 semenki zapakovanih u 92 providne ampule.

Nekoliko sati kasnije, oko 03.45 časova, na prelaz je stigao i ”BMW” austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji turski državljanin u društvu 29-godišnjeg sunarodnika.

Iako su obojica putnika službenicima rekla da nemaju ništa da prijave, ubrzo je utvrđeno da se u prtljažniku nalaze torbe prepune viskija.

Naime, iako je prema važećim propisima dozvoljeno sa sobom preko granice nositi 1 litar žestokog alkoholnog pića, ova dvojica putnika su ponela čak 17 flaša od čega najviše Čivasa (14 flaša od 0,7l) i Balantajna (3 flaše od 0,7l).

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *