hotel bell

MOKROGORSKA ŠKOLA MENADŽMENTA: Razvoj preduzetničkih veština kod mladih – radionice svake subote u Leskovcu

Mokrogorska škola menadžmenta pokrenula je projekat razvoja preduzetničkih veština kod mladih.

Radionice se održavaju svake subote u Centru za stručno usavršavanje u Leskovcu. Predavač i stručni saradnik MŠM-a u Leskovcu je  Ivana Micić master menadžer u upravljanju poslovanjem.

Kroz 12 modula polaznici će biti u prilici da nauče šta je kreativno preduzetništvo, kako da razviju svoju poslovnu ideju i urade analizu tržišta, kako da kroz marketing putem društvenih mreža osvoje tržište , a kroz razradu biznis plana pripreme svoju buduću kompaniju za stabilan finansijski rast. Osim toga polaznici će sa psiholozima raditi testove profesionalne orjentacije, tehnike prodaje, veštine komunikacije i planiranje svojih karijera.

Da li je preduzetnik samo onaj koji vodi svoju kompaniju? Naravno da ne.

Sa ciljem da mladi ljudi ostanu da žive i rade u svom gradu, da razvijaju i grade svoje samostalne profesije ili se uključe u poslovanje kompanija u vlasništvu njihove porodice, MŠM kao vodeća regionalna poslovna škola za profesionalno usavršavanje menadžera i preduzetnika, podržava mlade ljude na njihovom putu ostvarenja profesionalnih ambicija.

Program Kreativno preduzetništvo pomaže mladima da prepoznaju svoj tip ličnosti, da definišu svoje ideje i racionalizuju ih u plan akcije ili poslovni plan ili da lakše dodju do zaposlenja.

Polaznici programa naučiće da budu samostalna profesija ili da razviju preduzetničku inicijativu i budu prepoznati kao kvalietan kadar u koliko žele da rade u okvirima korporativnih sistema.

Sastavni deo programa su i posebne radionice za decu vlasnika kompanija koja žele da nastave da se bave razvojem porodičnog biznisa.

Globalne kompanije i lokalne privrede u svetu su u potrazi za najvrednijim resursom u razvoju privrede- preduzetničkom inicijativom. Zbog toga je jako važno da negujemo i jačamo kulturu otvorenog dijaloga, razmene mišljenja i stavova, asertivnu komunikaciju kao i razmišljanje izvan postavljenih okvira i šablona koje nam svakodnevni život nameće. Jednom rečju da budemo kreativni preduzetnici.

Mokrogorskoj školi menadžmenta je odobren status Javno priznatog organizatora aktivnosti obrazovanja odraslih od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u oblasti obuka za upravljanje poslovanjem.

Mokrogorska škola menadžmenta svoju misiju ostvaruje u saradnji sa velikim brojem domaćih i međunarodnih kompanija koje posluju na srpskom tržištu. Neke od njih su: Telekom Srbija, Naftna industrija Srbije, Metalac, Hemofarm…

Bogato iskustvo u radu sa velikim privrednim subjektima iz javnog i privatnog sektora, MŠM u predstojećem periodu želi da iskoristi za unapređenje znanja i veština menadžera i preduzetnika iz sektora malih i srednjih preduzeća (MSP). Iz tog razloga MŠM želi da pruži svoj doprinos u procesu podrške razvoja preduzećakrozprofesionalnim razvoj i usavršavanje njihovih rukovodilaca ili vlasnika  kao i kroz pripremu dece za ulazak u svet biznisa. Naš cilj jeste da od škole stvorimo vredno i jedinstveno iskustvo za svoje studente, a našim partnerima obezbedimo razvoj njihovih zaposlenih koji će doneti novu vrednost i obezbediti stabilan razvoj svojih organizacija. Sa željom da svoju viziju, najbolje definisanu sloganom „Vaš razvoj – naš uspeh“, pretoči u stvarnost Mokrogorska škola menadžmenta na prvo mesto stavlja kvalitet usluga koje kontinuirano unapređuje, kao i stalnu težnju ka prepoznavanju i odgovaranju na obrazovne potrebe korisnika.

(PROMO)

Check Also

Ništa od revanša: “Dubočica“ nije mogla do potpunog preokreta protiv gostiju iz Prokuplja

Leskovčani su večeras, pred svojom publikom, od “Topličanina“ poraženi gotovo na identičan način kao jesenas, …

Оставите одговор