Početna / DRUŠTVO / „Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“

„Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“

 

Osnovna škola „Braća Milenković“ u Šišavi će nizom aktivnosti i ove godine obeležiti Dečju nedelju. Dečja nedelja je prvi put obeležena 1934. godine, na predlog organizacije Prijatelji dece Srbije, a 1987. godine definisana je Zakonom o društvenoj brizi o deci.

„Dečja nedelja obeležava se u prvoj nedelji oktobra meseca svake godine, tako i ove. Kao sve škole i naša škola Dečju nedelju obeležiće pod motom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“. Tim povodom, učenici, kolektiv i roditelji tokom pet dana sprovešće niz aktivnosti. Najpre će se učenici nižih razreda upoznati sa konvencijom o pravima deteta, potom će crtati kredama u školskom dvorištu na teme zdrava hrana, porodica, drugarstvo.

Učenici viših razreda sprovešće humanitarnu akciju „Deca – deci“, a održaćemo i sednicu Učeničkog parlamenta,čija tema će biti upravo tema Dečje nedelje, a potom i radionicu na temu „Odrastanje bez nasilja“. Organizovaćemo maskembal i izabrati najbolje maskirane učenike. Za učenike od petog do osmog razreda održaćemo predavanje na temu puberteta, o čemu će govoriti dr Anita Prokić. Za učenike od prvog do četvrtog razreda sprovešćemo radionicu „Moja omiljena životinja“. Organizovaćemo i razna sportska takmičenja pod nazivom Igre bez granica“. Tokom trajanja Dečje nedelje podsetićemo učenike na njihova prava ali istovremeno ćemo ih podsetiti i na obaveze i odgovornost“, rekao je Vladislav Gorunović, direktor OŠ „Braća Milenković“ u Šišavi.

Izvor KC Vlasotince

Pogledaj takodje

Leskovčanke Gabrijela i Anđela vicešampionke u oblasti hotelijerstva i mendžmenta

Dvočalana ekipa Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca, vicešampion  je nacionalnog takmičenja stručnih škola u oblasti hotelijerstva i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *