hotel bell

“Moja omiljena tetka” u Brestovcu

Domu kulture u Brestovcu je i ove godine Ministartstvo kulture i informisanja podržalo projekat  ,, Prihvati razlike-pobedi predrasude” -oblast savremenog stvaralaštva koji doprinosi unapredjenju kulturnih delatnosti osoba sa invaliditetom.

Zahvaljujući finasijskim sredstvima Ministarstva knjiga ,, Moja omiljena tetka” autorke Marije Lazarević ugledala je svetlost dana i govori o dogodovštinama tetke koja se kreće pomoću invalidskih kolica njenog bratanca. Knjiga ima posebnu potrebu da podstakne citaoce da prihvate razlike i svaladaju predrasude. Price su inspirisane istinitim dogadjajima. Na prvom predstavljanju knjige prisustvovali su učenici trećeg razreda osnovne škole ,, Branko Radićević” , gde su se upoznali sa zivotom i delom autorke, nacinu nastajanja knjige, a svako dete je dobilo na poklon knjigu.

Marija Lazarević je ove godine, na predlog Doma kulture Brestovac, jedna od dobitnica Oktobarske nagrade grada Leskovca za promociju kulture, zajednička dostignuća u razvoju društva i afirmaciju grada Leskovca.

Check Also

Počela podela novogodišnjih paketića za mališane iz Grdelice, Vučja, Pečenjevca …13. decembra za leskovačke mališane

U leskovačkoj hali Plavi paviljon danas je počela distribucija 10.000 novogodišnjih paketića za leskovačke mališane. …

Оставите одговор