Početna / DRUŠTVO / Moderna solarna saobraćajna signalizacija u naselju Dubočica, počela izgradnja novog šoping centra

Moderna solarna saobraćajna signalizacija u naselju Dubočica, počela izgradnja novog šoping centra

U naselju Dubočica ispred Trgovinsko-ugostiteljske škole i Osnovne škole „Trajko Stamenković“ danas su postavljeni semafori sa informacionim tablama, preko puta škola je uređen park i posađeno cveće, a vršeno je i obeležavanje kolovoza.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je podsetio da se u školu ispred koje je postavljena informaciona tabla nije ulagalo duže od 30 godina, te dodao da je pored adaptacije i energetske sanacije ove zgrade urađena i ograda koja je dodatno unapredila izgled ali i bezbednost učenika. Semafori koji su danas postavljeni su prvi takve vrste u našem gradu, oni pokazuju brzinu kretanja, usmeravaju vozača i upozoravaju ga da smanji brzinu. Gradonačelnik je naglasio da će se lično zalagati da se ovakvi semafori postave na još nekoliko lokacija na kojima je potrebno povećati oprez u vožnji.

„Ove inovacije nisu preskupe a imaju veliki značaj za poboljšanje životnog standarda u našem gradu, čemu će sigurno doprineti i savremena perionica i šoping centar čija izgradnja je otpočela u neposdrednoj blizini Idee super u Dubočici koju smo otvorili jula meseca prošle godine“ – rekao je gradonačelnik.

„Pored redovnog održavanja saobraćajnica, u toku su radovi koji za cilj imaju povećanje bezbednosti saobraćaja na puteva, odnosno radovi na postavljanju i održavanju signalizacije. Grad Leskovac je potpisao novi ugovor za održavanje svetlosne signalizacije vredan 5 miliona dinara, a izvođač je firma Luks iz Leskovca. U sklopu ovih aktivnosti JKP Komunalac obeležava horizontalnu signalizaciju u gradu i danas se ti poslovi vrše u naselju Dubočica, dok se sutra nastavljaju u ulici JMBG, nakon toga u Radničkom naselju kako bi sve ulice u gradu bile obeležene, i za te namene je sa Komunalcem sklopljen ugovor vredan 10 miliona dinara. U okviru tog ugovora je pre tri godine uvedena novina, gde se obeležavanje horizontalne signalizacije vrši plastikom, a ove godine je novina u delu vertikalne signalizacije i u Dubočici je pored škola postavljena informaciona tabla sa svetlećim oznakama koja se napaja solarnom energijom i koja meri brzinu nadolazećih automobila i upozorava vozače da uspore ukoliko voze iznad dozvoljene. Cilj nam je da nabavimo rešenja i da na državnim putevima postavimo iste table“ – rekao je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić i najavio radove na postavljanju zaštitne ograde na nekoliko lokacija u gradu i pojedinim mostovima.

Danas je u naselju Dubočica govorio i direktor JKP Komunalac Vladimir Sinadinović i kazao da je ovih dana aktuelno intenzivno košenje parkovskih površina na teritoriji grada:

„U cilju povećanja obima poslova nastavili smo sa obnovom mehanizacije zato smo nedavno u jedinicu zaduženu za zelenilo uložili oko 450 hiljada dinara za nabavku samohodne traktorske kosačice. Počinje se i sa sadnjom cvetnog materijala. Ove godine smo spremili oko 50 hiljada sadnica novog cveća koje će biti zasađeno u narednim nedeljama.“

Sinadinović je pozvao Leskovčane da u utorak dođu u Centralni gradski park gde će Komunalac vaditi već postojeći cvetni materijal i poklanjati ga svima koji su zainteresovani.

Gradonačelnik je sa svojim saradnicima i medijskim ekipama obišao i prostor preko puta marketa IDEA u naselju Dubočica preko puta kojeg će biti izgrađena samouslužna autoperionica.

Pogledaj takodje

Poručili ste robu preko AliEkspresa a poštarina je ispala skuplja od proizvoda – Saznajte kako je do ovoga došlo!

Usled pandemije korona virusa i uvedenih mera radi sprečavanja širenja istog, građani su se odlučivali …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *