hotel bell

Ministarka nauke Jelena Begović posetila Leskovac – Do kraja 2024. biće završen Regionalni inovacioni centar

Leskovac, odnosno Centar za stručno usavšavanje u obrazovanju i naučni klub posetila je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacije Jelena Begović.

“Naučni klub, predstavlja mesto komunikacije nauke i građana, i oni organizuju zaista veliki broj različitih aktivnosti, od predavanja, takmičenja, projekata, kako za učenike osnovnih škola, tako i za srednjoškolce. Organizovali su razne manifestacije: Dan nauke, Dan vode, Noć istraživača, odnosno Nedelju istraživača. Sjajna ekipa radi u ovom centru, i vidi se njihova posvećenost i ljubav prema radu, a ni rezultati ne izostaju – istakla je Jelena Begović.

Pored ove posete ministarka Begović je posetila i temelje budućeg Reginalnog inovacionog centra.

“Izgradnja ovakvog centra je sjajna prilika, od velikog značaja za Leskovac i čitav region. Ovo će biti šansa za sve građane iz čitave oblasti da sa svojim idejama dođu na jedno gde će moći da dobiju sve što im je potrebno kako bi svoju ideju razvili i sproveli u delo. Naš cilj je da uspemo da dođemo do svakog građanina sa inovativnim idejama i damo im šansu da ih razviju. Ovaj centar će biti gotov ako ide sve po planu do kraja sledeće godine, imaće oko 500 kvadrata, sa amfiteatrom, izdvojenim delom za kompanije, i on bi trebao da bude regionalni centar okupljanja budućih startapa, malih porodičnih kompanija sa inovativnim idejama, koji bi im pružao mentorsku, savetodavnu podršku, ali i finansijsku podršku- kazala je Begović.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *