Početna / DOGAĐAJI / Ministar Zoran Đorđević posetio Leskovac
Dionis Restoran Leskovac

Ministar Zoran Đorđević posetio Leskovac

Leskovac je danas posetio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Prilikom svog boravka u Leskovcu, ministar je posetio Centar za socijalni rad, Nacionalnu službu za zapošljavanje,Sigurnu kuću i prostorije Udruženja distrofičara Jablaničkog okruga.

Ministra Đorđevića je zamenik direktora, Centra za Socijalni rad, Boban Ilić upoznao sa radovima koji su se izvodili u prethodnom periodu u ovoj ustanovi, a zatim je ministar istakao da je zadovoljan izgledom ali i da ovom Centru dosta fali što se tiče funkcionalnosti i lokacije, kao i planove ministarstva za budućnost.

„Ljudi koji ovde dolaze, a i ne dolaze a u problemu su izbegavaju dolazak upravo zbog lokacije, jer kada su male sredine u pitanju kao što je vaša, oni ne žele da ih drugi vide. Što se tiče prostorija one su male , što nasilniku omogućava da oseti moć, te bih ja predložio da se Centar izmesti na neku drugu lokaciju, a moje mišljenje je da mi to zajedno možemo da uradimo. Što se tiče Ministarstava naši planovi i novine su da uvodimo socijalne karte, s druge strane želimo da unapredimo „Beba 2“ u „Beba 3“, zatim da uvedemo sistem koji pokriva sve što radi socijalna zaštita. Kada je u pitanju digitalizacija želimo da upravljamo elektronskim dokumentima, da se za sve što se traži i za šta se čeka bude vidljivo i Ministarstvu – kazao je Đorđević, dodavši da će biti uvedena evidencija radnog vremena koja će se proširiti i na ustanove, i video konferencije gde će se povezati svi Centri, Ustanove i Ministarstvo.

Prilikom posete Udruženja distrofičara mininistar je dao obećanje da će ovo udruženje dobiti novi prostor koji će Ministarstvo opremiti.

Đorđević će večeras sa gradonačelnikom Leskovca svečano otvoriti 30. jubilarnu Roštiljijadu.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Pogledaj takodje

U Srbiji potvrđena 302 nova slučaja Korona virusa, premilo još 5 osoba

U poslednja 24 časa u Srbiji je od posledica oboljevanja Korona virusom preminulo još 5 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *