Početna / DOGAĐAJI / Ministar zdravlja posetio Leskovac i Medveđu: Sledećeg meseca Opšta bolnica zapošljava 7 lekara i 15 medicinskih sestara
hotel bell

Ministar zdravlja posetio Leskovac i Medveđu: Sledećeg meseca Opšta bolnica zapošljava 7 lekara i 15 medicinskih sestara

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, u okviru svojih redovnih aktivnosti, obišao je danas Opštu bolnicu u Leskovcu, Dom zdravlja u Medveđi kao i Sijarinsku banju.

Prilikom obilaska Opšte bolnice u Leskovcu Lončar je kazao da je u toj bolnici završeno više od 85 odsto planiranih radova i rekao da će biti uređena još dva bolnička objekta, a to će, kaže, biti gotovo do kraja sledeće godine. Prema njegovim rečima, na toj bolnici konačno je zamenjen crep iz 1947. godine pa bolnica više neće prokišnjavati, a u toku su radovi na energetskoj efikasnosti objekta.

„Zadovoljan sam sa ovim što sam video u Leskovcu, napravili smo nove dogovore, očekujemo da projekti budu gotovi u najskorije vreme kako bi sa radovima na ova dva objekta počeli na proleće“, rekao je on novinarima prilikom obilaska bolnice.

Najavio je da će od sledećeg meseca posao u toj ustanovi dobiti sedam lekara i 15 medicinskih sestara te će na taj način, kako kaže, biti nadoknađen broj lekara koji će uskoro otići u penziju.

Lončar je obišao i Dom zdravlja u Opštini Medveđa koji je u potpunosti rekonstruisan i za koji je kazao da je jedan od najboljih na jugu Srbije.

Ministar je rekao da posle 35 godina tokom kojih su medinski radnici radili u lošim uslovima sada konačno rade u uslovima koji im omogućavaju da se osećaju kao pravo medicinsko osoblje jer imaju sve uslove da pruže adekvatnu medicinsku pomoć.

„Ovo je jedan od trenutno najbolje sređenih domova zdravlja na jugu Srbije i ovako bi trebalo da izgleda svaki dom zdravlja u našoj zemlji“, rekao je Lončar.

Najavio da će ovaj dom zdravlja u septembru dobiti rendgen aparat, kao i da će uskoro lekari specijalisti iz Leskovca dolaziti u Medveđu kako bi pregledali pacijente, a to će građanima uštedeti vreme i novac.

U nastavku posete Lončar je obišao Sijarinsku banju u opštini Medveđa gde je najavio da je država izdvojila sredstva za potpunu rekonstrukciju te banje.

„Banja će biti kompletno rekonstruisanja, izgledaće potpuno drugačije, radi se projekat i čim bude gotov – kreće se sa obnovom. Novac za to je obezbeđen“ , rekao je Lončar.

On je dodao da će se od oktobra u tom delu graditi i novi spa centar kako bi se kapaciteti banje još vise proširili. Najavio je da će u banjskom lečilištu u septembru biti primljeno četiri lekara i 15 fizioterapeuta.

Pogledaj takodje

Dečje odeljenje leskovačke biblioteke i zvanično otvoreno nakon rekonstrukcije

U građevinske radove, nabavku polica, nameštaja i opreme uloženo je milion i 4oo hiljada dinara …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *