Početna / DRUŠTVO / Ministar Vulin posetio proizvodne pogone „Jumka“

Ministar Vulin posetio proizvodne pogone „Jumka“

Povodom 58.godina postojanja i rada fabrike „Jumko“ Ministar odbrane Aleksandar Vulin je danas obišao proizvodne pogone ove fabrike. On je obišao proizvodne pogone ,,Jumko balistika“, kao i radne jedinice ,,Finalna proizvodnja“, ,,Dorada“ i ,,Tkačnica“.

Podsetio je na 2012. godinu kada je ova kompanija bila u velikim problemima.

,, Samo je Aleksandar Vučić verovao u ,,Jumko“, verovao da država ima razloga da ulaže ne samo u kompaniju, već i jug Srbije. Danas se ovde proizvodi najmoderniji program, ljudi su zaposleni i imaju nadu i razlog da veruju u bolju budućnost, tim pre što će Vlada Srbije i Ministarstvo nastaviti saradnju sa Jumkom“, naglasio je Vulin.

On je izneo podatak da je od jula 2017. godine do danas, Ministarstvo odbrane naručilo opremu u vrednosti od milijardu i 167 miliona dinara.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković izrazio je zadovoljstvo što je uposleno 1.600 radnika i što je ,,Jumko“ i dalje motor razvoja juga Srbije.

,,Sve ovo je omogućeno zahvaljujući Vladi Srbije koja je mnogo uložila u ,,Jumko“, a to mnogo znači za lokalnu samoupravu“, istakao je gradonačelnik dr Milenković.

Direktor ,,Jumka“ Branislav Trajković izrazio je veliko zadovoljstvo što kompanija uz pomoć i podršku Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića iz godine u godinu napreduje i ide putem razvoja i prosperiteta.

Pogledaj takodje

U Leskovcu obeležena 101. godišnjica proboja Solunskog fronta

Polaganjem venaca na spomenik Oslobodiocu u Centralnom gradskom parku i minutom ćutanja, u Leskovcu je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *