hotel bell

Ministar Vulin i general Mojsilović u Leskovcu najavili vanredno unapređenje za vojnike martovske klase

Svi vojnici martovske klase na dobrovoljnom odsluženju vojnog roka, biće vanredno unapredjeni  za po jedan čin, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, prilikom današnje posete Trećem centru za obuku u Kasarni ‘’Vojvoda Petar Bojović ‘’ u Donjem Sinkovcu, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Milana Mojsilovića.

Po naredjenju vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, a na predlog načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Mojsilovića, celokupna martovska klasa biće vanredno  unapredjena:

– Ova deca su to zaslužila i svako od njih je dao ogroman doprinos borbi protiv Covida 19. Nameštali su privremene bolnice, radili sve što se od njih očekivalo. Nisu pitali ni za radno vreme, ni kada će kući. Na ovaj način Vojska Srbije im se odužuje i pokazuje koliko ih ceni. Preko 200 vojnika, odnosno više od 80 procenata martovske klase na dobrovoljnom služenju vojnog roka, odlučilo je da karijeru nastavi u Vojsci. Veći kompliment Vojska i njihove starešine nisu mogle da dobiju, ali ni Srbija bolju vest, istakao je ministar Vulin.

Brigadni general Jelesije Radivojević, zastupnik komandanta za obuku, podsetio je da je u prethodna dva meseca u Srbiji epidemiološka situacija bila vrlo složena, pa i u kasarnama, ali da ‘’kriza pokazuje ko je kakav’’. On je naglasio da je ponosan  na oficire, podoficire i vojnike, a posebno one najmladje, koji su dali ogroman doprinos realizaciji zadataka i čitave obuke.

Vojnici Brankica Ristić iz Lebana i razvodnik Miroslav Stojanović iz Čekmina, dvoje je iz martovske klase dobrovoljaca u Trećem centru za obuku u Kasarni ‘’Vojvoda Petar Bojović’’.  Uprkos vanrednom stanju i izmenjenim uslovima, vojnički život se odvija normalno, a obuka teče po planu:

– Iako nemamo izlaske ili odlazak kući, nijedan vojnik nije izgubio motivaciju. Trudimo se jednako, iako smo dva meseca ovde. Moja motivacija je moj deda, koji je vojno lice i to je, stvarno, ljubav od malena. Cilj mi je da nastavim da radim  u Vojsci. Uglavnom, dani prolaze brzo, uvek radimo nešto zanimljivo. Sve u svemu, dobar je kolektiv, ističe Ristićeva.

– Obuka se odvija u korektnim uslovima. Starešine su odlične i trude se da nam prenesu znanje, koje će nam u životu puno značiti. Odlučio sam da ostanem u Vojsci, kao profesionalni vojnik, rekao je Stojanović.

Nakon referisanja komandanta Centra, pukovnika Siniše Nikolića, ministar Vulin i general  Mojsilović, na poligonu  su prisustvovali demonstraciji znanja stečenog na obuci. Vojnici martovske klase izveli su prikaz pripreme za gadjanje puškom 7,62 mm, korišćenje ručnog raketnog  bacača 64 mm M80, snajperske puške 7,9 mm i puškomitraljeza 7,62 mm. 

S. Ć.

Check Also

Leskovac bogatiji za dve devojčice i dva dečaka

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođene su četiri bebe. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *