Home / Opštine / Bojnik / Ministar Tomislav Momirović obišao Bojnik – Uskoro odluka Vlade o pomoći opštinama pogođenim poplavama
hotel bell

Ministar Tomislav Momirović obišao Bojnik – Uskoro odluka Vlade o pomoći opštinama pogođenim poplavama

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović najavio je danas da će Vlada uskoro doneti odluku o pomoći lokalnim samoupravama koje su poslednjih dana pretrpele štetu od poplava.

Momirović je prilikom posete opštini Bojnik, gde je obišao puteve koje je oštetila voda, kao i poplavljeno domaćinstvo sestara Živanke Mitić i Ružice Zlatanović, naveo da se voda povlači, ali da je izvesno da je šteta, koja još nije procenjena, velika.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku ne može se sagledati kolika je šteta jer vode još ima na pojedinim putnim pravcima i u nekim kućama.

Ministar je preneo i da je održao sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave u Bojniku, na kojem je postignut dogovor o planu o rešavanja problema.

On je ukazao na to da će prvo biti sanirano ono što je hitno, dok će sve ostalo biti završeno u narednih šest meseci, preciziravši da će najpre stići pumpe kako bi se voda izbacila iz poplavljenih domaćinstava i obezbedili elementarni uslovi za život.

Momirović je naveo da je na sastanku razgovarano o strateškim projektima, pre svega, vezanim za komunalnu infrastrukturu, i dodao da je i opština Bojnik obuhvaćena velikim planom razvoja „Srbija 2025“.

Ministar je rekao i da je turistički klaster radanskog područja „Radan klaster“ strateški važan projekat koji može da podigne, pre svega, malu privredu na tom području.

On je podsetio na to da će se graditi auto-put od Niša do Prištine, napomenuvši da je želja države da se paralelno sa tim razvija i klaster radanskog područja, koji pokriva teritorije opština Lebane, Kuršumlija, Medveđa, Prokuplje i Bojnik, koje je danas posetio zbog poplava.

Predsednik Opštine Bojnik Nebojša Nenadović naveo je da je ta lokalna samouprava proglasila vanrednu situaciju zbog izlivanja vodotokova, najavivši da će već od sutra početi sanacija lokalnih puteva koji su oštećeni i u neprohodnom stanju.

Foto: Vlada Srbije / Tanjug

Check Also

Dečja sedišta za “septembarce“ i “oktobarce“

Roditeljima beba rođenih u devetom i desetom mesecu 2021. godine, uručena su dečja sedišta, dar …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *