hotel bell

Ministar omladine i turizma, Husein Memić, u Leskovcu razgovarao sa mladima o njihovim potrebama

Ministar turizma i omladine, Husein Memić posetio je večeras Omladinski klub u Leskovcu, sa namerom da čuje koje su to želje i potrebe mladih sa juga Srbije.

Tim povodom svojim mladim sugrađanima, najpre se obratio gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je ovom prilikom još jednom podsetio da su mladi stub svakog uspešnog društva, i da grad Leskovac vodi računa o njihovim potrebama.

“Grad Leskovac je grad koji je posvećen mladima. Grad koji podržava mlade, koji se zajedno sa njima razvija, kako bi oni znali da ovde imaju budućnost. Jedan od naših osnovnih ciljeva bio je da mladima pokažemo da mogu da se oslone na grad. Nagrađujemo najbolje među njima, na dan Svetog Save i na Dan grada Leskovca. Do sada smo preko 4.900 mladih nagradili na pravi način i siguran sam da je tih 133,5 miliona dinara za njihove nagade, najbolje usmeren novac. Grad Leskovac preko Kancelarije za mlade podržava i učeničke parlamente srednjih škola, pre svega preko konkursa za finansiranje omladinskih, volonterskih projekata čiji je naziv “Aktiviraj se” .Ovde ću napomenuti i eksurziju za Vukovce, Omladinske kartice koje nude brojne pogodnosti, ali i žurku za maturante gde najbolji na poklon dobijaju bicikle. U Omladinskom klubu se organizuju broji kursevi, koji omogućavaju našim mladima da do znanja dođu potpuno besplatno. 2021. godine usvojili smo Strategiju za mlade, strateški dokumenat, koji sadrži niz programa za poboljšanje života mladih – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Ministar Memić, upoznao je mlade sa radom Ministarstva, ističući važnost formiranja Omladinskih klubova u svakom gradu.

“Ja kao i vi potičem iz malog mesta, Novog Pazara i uvek sam se trudio da svojim radom, najpre studiranjem, pa parlelnim radom u raznim kafićima, klubovima, dokažem sebe i skinem epitet malog mesta. Posle me put navodi da postanem direktor Kulturnog centra, a danas zahvaljujući svom radu sam tu u Ministarstvu, odnosno ovde pred vama kako bih čuo vaše potrebe i želje. Paralelno sa ovim poslom radim i posao u humanitarnoj fondaciji, čiji je osnovni cilj pomoći deci sa dijabetom i mladima. Samo zalaganjem, trudom i radom možete mnogo postići, a grad Leeskovac i Ministarstvo je tu da vam na tom putu pomogne. Naš osnovni cilj je unapređenje kvaliteta života mladih kao bi oni ostali u Srbiji. – kazao je ministar Husein Memić, istakavši da je u planu da se ove godine izgrade još četiri omladinska centra u Nišu, Subotici, Sobmoru i Novom Pazaru, a sve sa ciljem obezbeđivanja dostupnih i besplatnih usluga za sve mlade.

Pitanja odnosno primedbe koje su mladi imali odnosi se na transparentnost rada Kancelarije za mlade, koji su ovom prilikom izrazili želju da budu bolje obavešteni o njenom radu. Takođe je bilo reči i o omladinskim karticama kao i o proširenju usluga na istim.

Check Also

SLAVLJE LESKOVČANA! Košarkaši Zdravlja pobedili ekipu Vršca

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Vršca rezultatom 96:93 (23:19, 28:27, 24:22, …

Оставите одговор