Početna / DOGAĐAJI / Milkova „Brazda“ predstavljena u zavičaju
hotel bell

Milkova „Brazda“ predstavljena u zavičaju

Knjigu pesama i kratkih priča, prepunu emocija i posebnog senzibiliteta, koju je Milko Stojković posvetio svom rodnom Preslapu i Crnoj Travi, a biblioteka u Vlasotincu se potpisuje kao izdavač, predstavljena je u istom danu i u Crnoj Travi i u Vlasotincu.

Publika okupljena u crnotravskoj biblioteci „Sestre Stojanović“ došla je da sa Milkom podeli naklonost prema rodnoj grudi. Aleksandra Cvetković, direktorica biblioteke je u svom pozdravnom obraćanju to i potvrdila:

„Milko nam ovom knjigom govori koliko je naša Crna Trava lepa i vredna pesme i koliko zaslužuje da je još više volimo“.

Srba Takić, direktor vlasotinačke biblioteke je naglasio da je Milko Stojković, afirmisani pesnik i aforističar, ukazao veliku čast biblioteci „Desanka Maksimović“ time što je odlučio da ona bude izdavač ove knjige:

„Malo pesnika znam koji sa toliko ljubavi i posvećenosti govore i pevaju o svom rodnom kraju“, kazao je on.

O knjizi „Brazda“ Zoran Stanković je napisao prikaz pod nazivom „Milkovo raspletanje mesečine“, kojeg je ovom priliko pročitao. Saša Stanković je govorio o Milku kao zavičajnom pesniku i o neophodnosti da se sačuva govor rodnog kraja, u čemu je on izuzetno istrajan i uspešan. Stihove iz knjige čitala je Milica Stanković.

Milko Stojković je, vidno uzbuđen zbog iskazane pažnje i interesovanja za njegovo stvaralaštvo, potvrdio da se od kolevke i rodne grude ne može pobeći, jer je to ono što nas obeležava i čini posebnim:

„Svoj Preslap i Crnu Travu nosim u srcu i sa puno prava, darom koji imam, i koliko ga imam, pevam o njima“.

Pogledaj takodje

Cvetanović: Bogatstvo jednog grada su ljudi

Dobitnici Sretenjskih medalja, novinar Bratislav Ilić i medicinska sestra Nataša Jovčić Zorić, priznanja posvetili kolegama …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *