
Leskovčanka Miljana Đorđević Pavlović, food blogerka, sprema izvrsna jela i vodi stranicu „Recepti jedne mame“ a uz njene đakonije pored njene porodice uživaju i pratioci instagrama i facebook-a. Njene praktične savete u kulinarstvu slede mnoge mlade mame poput nje, ali i bake, starije gospođe i poneki muškarac.
Za Dnevnik Juga ova mlada leskovčanka, diplomirani geograf, supruga, majka, domaćica i poslovna žena otvara kuvar svog života i priča nam svoju priču, recept po recept.

“ Počela sam da kuvam pre desetak godina, kada sam se zbog studiranja odvojila od roditelja i preselila u Niš. Moja mama Sladjana mi je od malena bila najveći uzor u svemu, pa i u kuvanju. Od nje sam učila i dan danas učim kako da spremam mnoge specijalitete – počinje svoju priču Miljana. Najpre sam kuvala za svoje prijatelje i tadašnjeg dečka a današnjeg supruga, a glavni ,,krivac” što se ozbiljnije bavim kuvanjem i delim recepte sa svima vama je upravo on , moj suprug. On i kuma Aleksandra su me ubedili (mada im je malo trebalo) da probam makar sa instagramom. Svidelo mi se to što su mi se javljale mlade osobe (zamislite ima i muškaraca), što sam mogla da im dam savete na šta da pripaze u receptu, kako da im to što spremaju bude što bolje. Dopalo mi se i to što su se javljale starije žene i bake, koje spremaju toliko dugo koliko ja godina imam, i bile spremne za nove recepte i nove ideje.
Miljana kaže da sprema sve od tradicionalnih jela, preko ribe, morskih plodova do dezerta i torti ali i da često ume da kombinuje i da iz te kombinacije recepata ispadne prava poslastica.
„Tajna mojih recepata je ljubav, koja me pokreće dok spremam.Koliko je uložite u svoje recepte toliko će vam jelo biti ukusnije.Volim da spremam tradicionalna jela ali i da kombinujem nekoliko različitih recepata pa da iz toga dobijem novi.

Planovi za budućnost ove food blogerke su da svoje recepte predstavi i publici na youtubu ali i da proširi svoju delatnost delovanja i na najmlađe budući da je i sama majka dvogodišnje devojčice.
„Kako sam od trećeg meseca života moje devojčice bila suočena sa intolerancijom na hranu, krenula sam sama da detetu pravim ukusne obroke koje su u tom momentu bili adekvatni za nju.Od tada pa do danas moje dete jede isključivo zdrave obroke iz moje kuhinje. Kako bih olakšala mnogim mamama koje prolaze kroz isto, uskoro pokrećem i kuvar za najmlađe koji će pratiti etape razvoja i ishranu deteta.
Da je njen rad zapažen pokazuje i gostovanje na Prvoj Televiziji u emisiji „Praktična žena“ gde je praktično pokazala pripremu salate od lignji sa jajima. Kako je to izgledalo pogledajte u nastavku.
Do nekog narednog projekta Miljana i dalje ostaje „full time“ mama, food bloger domaćica, koja iako ne radi posao u struci, radi posao koji voli i koji je ispunjava, ali i koji ispunjava stomake njenih vernih pratilaca.