Home / DRUŠTVO / Istorijski uspeh u biciklizmu za Srbiju na Paraolimpijskim igrama: Milan i Goran zauzeli 7. mesto
hotel bell

Istorijski uspeh u biciklizmu za Srbiju na Paraolimpijskim igrama: Milan i Goran zauzeli 7. mesto

Prema izveštaju koji stiže iz Tokija, a nakon što su se slegli utisci, ekipa je prezadovoljna ostvarenim rezultatom, koji je za ovaj biciklistički dvojac, najbolji kad su velika takmičenja u pitanju.

Staza, duga 32 kilometra, bila je izuzetno zahtevna, kako tehnički, tako i kondiciono, jer je puna “nezgodnih“ krivina na spustu.

– Vozila su se četiri kruga, po 8 kilometara. Nije bilo uopšte lako, o čemu svedoče i brojne tehničke promene i padovi brojnih ekipa, među kojima smo bili i mi. Već u prvom krugu, na glavnom usponu, izdao nas je menjač. Bili smo prinuđeni da stanemo, ali, na sreću, nismo izgubili mnogo vremena, pa nismo puno zaostali. Na kraju su trijumfovali Francuzi, ispred Holanđana i Španaca, javlja pilot srpskog paraolimpijskog dvojca.

Osokoljeni jučerašnjim rezultatom, najboljim na velikim takmičenjima, Milan Petrović i Goran Šmelcerović se pripremaju za drumsku trku, koja je na programu 3. septembra. Voziće se 9 krugova po 13,2 kilometra, ili ukupno 118,8 kilometara.

Poručuju da su spremni za sledeći izazov i da će dati sve od sebe da i u ovoj disciplini ostvare dobar plasman.

U nastavku je video pre starta, i link sa live streama, koji je snimio Marko Pavlović selektor reprezentacije iz vozila iz pratnje.

Check Also

U Orašju položeni venci povodom 80. godišnjice streljanja meštana ovog sela

Delegacije OO SUBNOR-a, OO Rezervnih vojnih starešina i predstavnici Udruženja potomaka ratnika 1912-1920.položili su vence …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *