Home / DRUŠTVO / MEJKERSPEJS KARAVAN u Narodnoj Biblioteci Radoje Domanović
hotel bell

MEJKERSPEJS KARAVAN u Narodnoj Biblioteci Radoje Domanović

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu organizovaće, čim se steknu epidemiološki uslovi za njen rad, Mejkerspejs radionicu u okviru Podružnice BDS za Jablanički okrug i ovom prilikom najavljuje MEJKERSPEJS – Bibliotečki karavan ideja koji će obići sve opštinske biblioteke u okrugu (Lebane, Medveđa, Vlasotince, Bojnik i Crna Trava).

U saradnji sa Gete institutom u Beogradu, Biblioteka je postala i deo projekta „Mobilni mejkerspejs“ koji je primer dobre prakse u bibliotekama širom sveta.

„Mejkerspejs je otvoreni prostor u našoj Biblioteci u kome se razvijaju ideje bazirane na kreativnom dizajnu. Osim mikro:bitova, BOSON-setova, tri 3D štampača, korisnicima su na raspolaganju i: 3D skener, tri profesionalna skenera za digitalizaciju građe, interaktivni displej pretraživač, elektronske učionice, interaktivna tabla za učenje, 3D knjige, projektori i projekciona platna za video-prezentacije i još mnogo toga zanimljivog za kreativan i praktično-istraživački rad. Težište mejkerspejsa je upravo na tom informacionom umrežavanju i edukaciji mladih, kao i njihovoj integraciji u rad naše Biblioteke. Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ je kroz ove aktivnosti postala centar za razvoj digitalnih kompetencija dece i odraslih i mesto koje pomaže građanima da se upoznaju sa novim tehnologijama. Sve to nas pokreće da se uklopimo u kompanijsku kulturu i da idemo u korak sa gigantima – navodi se u saopštenju NBLeskovac.

Moderatori mejkerspejs radionica su diplomirani bibliotekari Jadranka Jović, Nadica Stojanović i Dimitrije Stajić.

Check Also

Savet za razvoj grada Leskovca predložio jačanje aktivnosti u pripremi infrastrukture za domaće preduzetnike

razvoj grada Na 43. sednici Saveta za razvoj grada Leskovca, održanoj 25.11.2021. godine, razmatrana su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *