Home / DRUŠTVO / Međunarodni sabor Srba u Valadanju
hotel bell

Međunarodni sabor Srba u Valadanju

Proteklog vikenda održan je 5. Međunarodni sabor Srba „Sačuvati od zaborava“ u italijanskom gradu Valdanjo u regiji Veneto, koje organizuje Udruženje Srpska kulturna zajednica „Sveti Sava“, osnovano 2011. godine u tom mestu s ciljem da okuplja Srbe sa juga Srbije. U ovom gradu na severu Italije živi veliki broj srpskih porodica iz Lebana i Medveđe. Kulturno umetnička društva “Jablaničko kolo” iz Lebana i „Razigrano kolo“ iz Medveđe održali su veoma zapažene nastupe.
U Valdanju je potpisan sporazum o saradnji između tog grada i opština Lebane i Medveđa. Pre samog potpisivanja sporazuma gradonačelnik Valdanja Đuzepe Đankarlo Aćerbi priredio je prijem za delegaciju iz Srbije, koju su činili u ime opštine Lebane Dragan Jović, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ sa saradnicima i predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić sa saradnicima.
Na sastanku su razmotrene mogućnosti saradnje između ove tri opštine, a upućen je i poziv gradonačelniku Valdanja da poseti opštine Lebane i Medveđu kako bi još više učvrstili vezu Valdanja, Lebana i Medveđe. On se zahvalio na pozivu i rekao da će mu biti čast da poseti Lebane i Medveđu i da će se ta poseta sigurno realizovati što pre.

Izvor: infocentarjug.rs

Check Also

Pijanim vozačima iz Vranja i Preševa- trežnjenje, pa prekršajna prijava

Pripadnici saobraćajne policije u Vranju i Preševu, isključili su iz saobraćaja dvojicu vozača, koji su …

Оставите одговор