Početna / DRUŠTVO / MEĐUNARODNI DAN PLANETE ZEMLJE: Planeta Zemlja je sve manje plava i zelena!

MEĐUNARODNI DAN PLANETE ZEMLJE: Planeta Zemlja je sve manje plava i zelena!

22. aprila širom sveta, tako i u Srbiji, se obeležava Međunarodni Dan planete Zemlje koji ima za cilj da različitim manifestacijama i akcijama skrene pažnju  na značaj očuvanja životne sredine  i podizanje svesti ljudi o važnosti očuvanja planete Zemlje.

Ovogodišnjа temа svetskog Dаnа plаnete je „Zаštiti nаše vrste – u prirodi ništа ne postoji sаmo“ i fokusirаnа je nа zаštitu ugroženih vrstа, kojа su nа ivici izumirаnjа zbog klimаtskih promenа, zаgаđenjа vode, zemlje i vаzduhа, krčenjа šumа i krivolovа.

Naša planeta Zemlja je sve manje plava i zelena. Svet se suočava sa brzim nestankom i izumiranjem biljnih i životinjskih vrsta. Milioni vrsta koje žive na planeti koje znamo ili tek treba da otkrijemo su ugroženi.

Ovo je globalni apel za spas biljnih i životinjskih vrsta i upozorenje da čovečanstvo ima budućnost ako je imaju sva živa bića na planeti.


Srbija aktivno učestvuje u rešavanju globalnih ekoloških problema i stvaranju održive budućnosti. Ministarsstvo zaštite životne sredine je posvećeno uspostavljanju zakonodavno-strateškog okvira zaštite i unapređenja životne sredine Srbije i dostizanju evropskih ekoloških standarda

Pogledaj takodje

U Medveđi danas potpisani ugovori sa sportskim udruženjima

U kabinetu predsednika opštine Medveđa danas su potpisani ugovori o realizaciji programa finansiranja i podrške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *