Početna / DRUŠTVO / Mateja, Petar i Ivan finalisti takmičenja „Bitka za znanje“
Dionis Restoran Leskovac

Mateja, Petar i Ivan finalisti takmičenja „Bitka za znanje“

Ekipa osnovne škole „Svetozar Marković“ iz Vranja, koju čine Mateja Janjić , Petar Savić, Ivan Veličković i njihov mentor, nastavnik informatike Saša Ristić, po drugi put su finalisti takmičenja u robotici „Bitka za znanje“, koje će biti održano krajem aprila u Beogradu.

“Bitka za znanje” je program koji je Fond B92 pokrenuo januara 2017. sa idejom da se u sve osnovne i srednje škole uvedu nove tehnologije kao obrazovni alati. Značaj digitalnog opismenjavanja i upoznavanja sa novim načinom učenja, primene znanja i novih trendova u obrazovanju predstavljaju osnov buduće konkurentnosti na tržištu rada i prepoznat je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i premijerke Ane Brnabić.

„Da se u školi „Svetozar Marković“ neguju digitalne kompetencije nastavnika i đaka dokaz je i to što je škola uključena u pilot projekat „2000 digitalnih učionica“ i nalazi se na listi 500 škola koje će u školskoj 2019/20. nastavu izvoditi u digitalnim kabinetima“, navode u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Pogledaj takodje

Novi talas korone ozbiljnije utiče na dečje zdravlje

Rukovodilac Dečje klinike KBC „Dr Dragiša Mišović“ Olivera Ostojić izjavila je danas da su deca …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *