hotel bell

Malom Stefanu iz Presečine je potrebna pomoć svih nas za dalji nastavak lečenja u Turskoj

Stefanu Ranđeloviću iz Presečine je potrebna pomoć svih nas. Iako je on juče otputovao u Tursku na dalje lečenje, sredstva su i dalje neophodna kako bi se isto sporvelo do kraja.

Stefan je rođen 02.01.2017. godine kao zdrava beba bez ikakvih vidljivih anomalija. Roditelji su prve zdravstvene probleme primetili sa njegovih navršenih 9 meseci, u vidu naglih pokreta, kočenja, modrica oko usana. Detaljnom dijagnostikom ustanovljeno je da Stefan ima epilepsiju (poremećaj funkcije mozga). Uvedena mu je terapija, redovni kontrolni pregledi.

Svakog meseca, svake godine Stefanovo stanje se pogoršava. Kasni u psihomotornom razvoju, kasno je prohodao, progovorio. U toku dana ima po dvadeset epileptičnih napada. Svoje detinjstvo provodi po bolnicama, raznim terapijama, ali na žalost, bez nekog poboljšanja. Lekari su pokušali sa više antiepileptika smanjiti Stefanu napade, ali ni na jedan nije reagovao. Zbog brojnih napada, koje svakodnevno ima,

Stefanu se deformisala kičma i stopala zbog čega ima nepravilan i otežan hod. Stefanu je odrađena intervencija i ugradnja VNS (vagusni nervni stimulator) aparat koji reguliše epileptične napade. Posle ugradnje pomenutog aparata, pacijenti koji boluju od epilepsije, više ne reaguju na nadražaje koji izazivaju napade. Napadi se prorede, smanje, kod nekih pacijenata potpuno nestanu.

Stefan je zahvaljujući humanim ljudima prikupio sredstva i otišao na operativni zahvat koji je uspešno završen. Zbog prirode bolesti lečenje je potrebno nastaviti.

Check Also

U nedelju bez struje tri gradske ulice

ED Leskovac obaveštava svoje korisnike da će bez električne energije u nedelju biti tri ulice …

Оставите одговор