Početna / DRUŠTVO / MALA MATURA U leskovačkoj biblioteci počela pripremna nastava iz srpskog jezika

MALA MATURA U leskovačkoj biblioteci počela pripremna nastava iz srpskog jezika

U Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ u Leskovcu danas je počela pripremna nastava za polaganje prijemnog ispita iz srpskog jezika za učenike osmog razreda.

Nastavu šestu godinu zaredom vodi Jadranka Jović, diplomirani bibliotekar Odeljenja periodike i profesor srpskog jezika i književnosti.

-Cilj ove akcije je da pomogne osnovcima u lakšem savlađivanju i obnavljanju gradiva, ali i roditeljima, kojima je ovakav vid besplatne pomoći dobrodošao. Dosadašnje iskustvo pokazuje da su svi dosadašnji polaznici upisali željeni smer u srednjoj školi, kao i da ostvaruju najbolje rezultate tokom upisa – rekla je v.d. direktora Narodne biblioteke Vesna Ilić.

Pripremnu nastavu pohađa 27 učenika osmog razreda osnovnih škola sa teritorije Grada Leskovca.

-Interesovanje je bilo daleko veće, ali na žalost, dosadašnje iskustvo pokazuje da je zbog skučenosti prostora idealan broj 20. Mi smo, ipak, malo premašili taj broj iz želje da više dece dobije mogućnost da jednom nedeljno sat vremena obnovi i provežba do sada naučeno gradivo – kazala je Jadravka Jović.

Veliko interesovanje predstavlja potvrdu kvalitetnog rada koji kao rezultat ima dobar rezultat na maloj mautir iz srpskog jezika i upisivanje dece u željenu školu.

-Očekujem da ovde unapredim svoje znanje, kako bi lakše upisala Gimnaziju ali i kako bi stekla nove prijatelje. Pripremnu nastavu imamo i u našoj školi gde sa nastavnicom odlično radimo – istakla je Anđela Jovanović, učenica osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Leskovca.

-Ovi besplatni časovi u biblioteci nam omogućavaju da što bolje uradimo prijemni ispit. Usavršavamo znanje koje smo već stekli i verujem da ćemo doći do savršenstva. Verujem da ćemo uz pomoć ove nastave dobiti i dodatno samopouzdanje i prevazići tremu na prijemnom ispitu. Moja želja su Gimnazija ili Ekonomska škola – poručila je Nađa Živković iz škole „Vožd Karađorđe“.

Pogledaj takodje

Još 18 novih slučajeva Korona virusa, jedna osoba preminula

U prethodna 24 časa u Srbiji je od posledica Korona virusa preminula još 1 osoba, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *