Početna / POLITIKA / MAĐARSKA: Subvencije majkama od 36.000 dolara, pomoć za kupovinu automobila, majke četvoro dece neće plaćati porez na dohodak

MAĐARSKA: Subvencije majkama od 36.000 dolara, pomoć za kupovinu automobila, majke četvoro dece neće plaćati porez na dohodak

Mađarska je poslednjih meseci došla u epicentar interesovanja javnosti u ovom delu Evrope i po najavi borbe protiv „bele kuge“.

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je nove mere kojima će se ova zemlja boriti za povećanje nataliteta, ali i protiv migracije stanovništva u bogatije, zapadno-evropske zemlje.

Orban je najavio program u sedam tačaka koji će doneti nove pogodnosti za novovenčane parove i porodice. Nove mere će omogućiti porodicama koje imaju najmanje dvoje dece da dobiju subvencije za kupovinu kuće, kao i za kupovinu automobila.

Jedna od mera je da će žene koje imaju najmanje četvoro dece imati mogućnost da ne plaćaju lični porez na dohodak.

Žene mlađe od 40 godina koje se udaju prvi put, imaće mogućnost da dobiju subvencije od deset miliona forinti (oko 36.000 dolara). Trećina tog duga se otpisuje kada žena rodi drugo dete, a nakon trećeg, dug se u potpunosti opisuje.

Nove mere će omogućiti porodicama koje imaju najmanje dvoje dece da dobiju subvencije za kupovinu kuće, kao i za kupovinu automobila.

-To je odgovor za Mađare. Ne imigracija – najavio je predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban.

Pogledaj takodje

Leskovčanima svoj program rada predstavila Srpska stranka Zavetnici

Aktivisti i predstavnici Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici u Leskovcu na štandu na Zelenoj pijaci …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *