Početna / GRADOVI / Leskovac / Lideri Saveza za Srbiju u Leskovcu o stadionu, školi „Josif Kostić“ i bombardovanju Leskovca 1944. godine

Lideri Saveza za Srbiju u Leskovcu o stadionu, školi „Josif Kostić“ i bombardovanju Leskovca 1944. godine

Čelnici Saveza za Srbiju Leskovac održali su danas u prostorijama Stranke slobode i pravde konferenciju za medije.

Odbornica Jelena Spirić zapitala je šta je sa obećanjima o izgradnji fabrika i da li je stadion prioritet u ovom trenutku.

-Stadion je, čini se, potrebniji od funkcionisanja Doma zdravlja, koji je pred stečajem, i potrebniji od Apotekarske ustanove koja je pred gašenjem – naglasila je Jelena Spirić, koordinatorka Saveza za Srbiju u Leskovcu.

Potpredsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i odbornik u Skupštini grada Saša Stojanović je uz kritike načina određivanja prioriteta, zatraćio odgovornost nadležnih za činjenicu da rekonsturkcije Osnovne škole „Josif Kostić“ traje več treću godinu.

-Tražimo da nadležni organi hitno izvrše kontrolu trošenja novca u postupku rekonstrukcije O.Š „Josif kostić“ i o odgovornosti direktora škole i gradonačelnika obaveste javnost, da izvrše kontrolu svrsishodnosti zamene postojeće stolarije na Opštoj bolnici Leskovac i kontrolu poslovanja Apotekarske ustanove „Leskovac“ i obaveste javnost o odgovornosti bivšeg direktora ustanove i gradonačelnika – naglasio je Saša Stojanović.

Član Predsedništva Srpskog pokreta Dveri Predrag Mitrović podsetio je da se 6. septembra obeležava dan kada je Leskovac bombardovan 1944. godine.

– Nijedna gradska institucija, počev od Narodnog muzeja pa nadalje, nije dozvolila organizatoru Srpskom pokretu Dveri, niti angažovanim predavačima koji su kao Leskovčani angažovani da podsete na ovaj stravičan zločin putem javne tribine. Posle 75 godina imamo gotovo identičnu situaciju degradacije i razaranja grada vođenjem politike od strane SNS-a i njenih satelita sa dalekosežnijiom posledicama nego što je bilo bombardovanje 1944. godine. Bez strategije razvoja, bez ikakvih planova i vizija za budućnost, grad u kojem ljudi nisu više važni niti bitni, u kome je najvažnije održanje na vlasti, novac, profit, govori upravo o činjenici i oslikava stanje i srpske ekonomije, privrede, ali i svesti ovog naroda – poručio je Predrag Mitrović.

Potpredsednia Gradskog odbora Narodne stranke Dragoslava Spasić takođe je kritikovala kašnjenje radova na rekonstrukciji škole „Josif Kostić“ naglasivši da je to nekada bila najeltinija škola u gradu, a da danas roditelji decu ispisuju iz ove i upisuju u druge škole u gradu.

Pogledaj takodje

Još 3 osobe preminule, Korona do sada odnela 31 život – Potvrđeno 111 novih slučajeva, ukupno zaražena 1.171 osoba

Od posledica Korona virusa u protekla 24 časa preminule su 3 osobe, saopšteno je na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *