Home / DOGAĐAJI / Leto u Vlasotincu: Od jula do septembra šest manifestacija i mnoštvo pojedinačnih događaja
hotel bell

Leto u Vlasotincu: Od jula do septembra šest manifestacija i mnoštvo pojedinačnih događaja

Od 1. jula do 17. septembra u Vlasotincu će biti održano šest manifestacija i mnoštvo pojedinačnih događaja u oblasti kulture,koji će obogatiti leto u varoši na Vlasini, najavili su direktori Turističke organizacije, Kulturnog centra i Narodne biblioteke.

Sezona letnjih priredbi počinje 1.jula novom manifestacijom Vlasina fest, čiji je cilj da promoviše gradsko jezero na drugačiji način, rekla je direktor TO Vlasotince Nataša Đokić Živković.

-Učestvuje mnoštvo sportskih klubova, udruženja, imaćemo koncert Stereo banane, kao i Vlasinski spust, a biće i radionica cirkusa namenjenih deci. Udruženje Vlasinska vila biće sa nama takođe na Vlasina festu i zajedno ćemo oslikavati deo prostora – rekla je Đokić Živković.

Ona je naglasila da sve organizacije i ustanove sa područja opštine Vlasotince učestvuju u pripremi i realizaciji ovog skupa.

Posle Vlasina festa, od 4. jula do 1.avgusta, sledi Leto u u Vlasotincu, tradicionalna manifestacija u organizacijiKulturnog centra, čiji je program prošle godine pobrao puno pohvala. Predstave, koncerti, muzičko poetske večeri, promocije knjiga i projekcije filmova obeležiće i ovaj LUVL, rekao je direktor Branislav Katić.

-Izdvojio bih ove godine goste iz Bugarske, Detski folklorni sastav Tancov iz Vrace, oni će gostovati 6.jula, zatim Jelenu Bačić Alimpić 28.jula, kao i sjajne koncerte ozbiljne muzike.Posebno bih izdvojio koncerte Miloša Radovića 27.jula i Neše Galije 1.avgusta, sa kojim završavamo program i dajemo uvertiru za Vinski bal – rekao je Katić.

VINSKI BAL U STAROM FORMATU

A Vinski bal će ove godine biti održan 5.i 6.avgusta, rečeno je na konferenciji za novinare. Razlozi za pomeranje termina su praktične prirode jer se raniji termin poklapao sa drugim organizacijama u okruženju. Direktor TO Vlasotince Nataša Đokić Živković rekla je da je u toku pregovarački postupak i da će na Vinskom balu, posle dve godine pauze, biti koncerata – 5.avgusta najverovatnije pevaće Bajaga i instruktori, a dan kasnije ZoricaBrunclik. Posle 1.jula biće raspisani konkursi za najbolja vina, pesmu i karikaturu na temu vina i grožđa.

Podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija nije izostala – ove godine za programski deo manifestacije resorno ministarstvo izdvojilo je 500.000 dinara.Ističući prednost Turističke organizacije i Kulturnog centra u organizaciji događaja u letnjim mesecima, direktor NB „Desanka Maksimović“ Srba Takić rekao je da se ova ustanova pridružuje svojim aktivnostima.

Nastavljamo sa izdavaštvom, koje je naše obeležje. Pre neki dan smo u štampu poslali pet knjiga, pripremamo još četiri. Jedna od njih je knjiga „Pesnici i slikari Vlasotinca“.Trudimo se da podstaknemo kreativnost naših sugrađana i da kroz njihova dela otkrijemo nove detalje iz istorije Vlasotinca – rekao je Takić.

Krajem avgusta biće i Dani gljiva, ali i Miholjski susreti sela, 28.avgusta na Veliku Gospojinu u Konopnici, sa ciljem da se vrati stari sjaj tamošnje litije. Početkom septembra Balkan reli svratiće u Vlasotince, svoju tradicionalnu destinaciju, a sezona letnjih priredbi završava se 17.septembra gurmanskom manifestacijom Ukusi juga.Svi najavljeni događaji održavaju uz pomoć i podršku lokalne samouprave.

-Nekako je opšta ocena svih da Vlasotince leti liči na primorsko mesto, s obzirom na kupalište kod brane i veliki broj ljudi koji tu nalaze osveženje od vrućina.Programi koje su predstavile ove tri organizacije, odnosno ustanove, upotpuniće tu letnju atmosferu. Naši poslenici u kulturi i turizmu rade na uvođenju novih sadržaja, međusobno se dopunjuju u radu i iz takve organizacije i saradnje proističe dobrobit za građane – što i treba tako da funkcioniše – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

Konferenciji su prisustvovale i članice Opštinskog veća Tatjana Jovanović, zadužena za kulturu i turizam i Žaklina Stefanović, zadužena za oblast zaštite životne sredine.

Check Also

U petak počinje kulturno leto u Brestovcu (Program)

Tradicionalno kulturno leto u Brestovcu počinje u petak 8.jula i trajaće do ponedeljka 18. jula. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.