Početna / DRUŠTVO / LETO 2020: Bugarska od danas otvorila granice za turiste iz Srbije
Dionis Restoran Leskovac

LETO 2020: Bugarska od danas otvorila granice za turiste iz Srbije

Ministarstvo turizma Bugarske saopštilo je da su granice ove države od danas otvorene za turiste iz Srbije.

U Bugarskoj je ukinut 14-dnevni karantin za sva lica koja u zemlju dolaze kao turisti iz sledećih država: Srbija, Austrija, Holandija, Nemačka, Poljska, Grčka, Danska, Rumunija, Estonija, Slovačka, Slovenija, Mađarska, Finska, Kipar, Francuska, Letonija, Hrvatska, Litvanija, Češka, Luksemburg, Island, Norveška, Lihtenštajn, Švajcarska, San Marino, Andora, Monako, Vatikan i Severna Makedonija.

Iz Ministarstva turizma preciziraju da se ova mera odnosi samo na lica koja dolaze iz gorenavedenih država i koja su državljani neke zemlje EU, Šengenskog prostora, Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, Republike Srbije i Republike Severne Makedonije.

Za lica koja na teritoriju Bugarske ulaze iz 8 evropskih zemalja u kojima je stopa obolevanja od Covid-19 još uvek visoka, a to su: Švedska, Belgija, Irska, Portugalija, Španija, Malta, Italija, Velika Britanija, karantin od 14 dana ostaje na snazi.

Spisak zemalja će se ažurirati u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije i odluka Vlade Republike Bugarske – saopšteno je iz Ministarstva turizma Republike Bugarske.

Foto: Mitos travel

Pogledaj takodje

Jelena Kocić: SNS u Leskovcu dobio veliku podršku sugrađana

Gradska izborna komisija danas je saopštila konačne rezultate lokalnih izbora, te je tim povodom gradski …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *